Outlook 2007 Rules In Error "Cannot Reply to Message"

  • Thread starter Lee Jones
  • Start date Views 5,392
L

Lee Jones

Outlook 2007, following directions at http://support.microsoft.com/kb/311107

When I turn on the rule, I get pop-up message indicating 'Rules in

Error' (see http://i39.tinypic.com/30wxhsn.png)

The rule I set up is very basic, always replies with the same template

(see http://i44.tinypic.com/jzefyr.png)

My Outlook 2007 is up-to-date (see http://i41.tinypic.com/2yl0kdu.png)

Several search results indicate that this is a problem in Outlook 2007

introduced by a patch... Help?

Screenshots:

http://i41.tinypic.com/2yl0kdu.png

http://i44.tinypic.com/jzefyr.png

http://i39.tinypic.com/30wxhsn.png
 

Diane Poremsky

Senior Member
Outlook version
Outlook 2016 32 bit
Email Account
Office 365 Exchange
I'm not sure if a patch did it, but its clearly a problem for a number of

people all of a sudden.

What patches did you install right before it started? (Look in control

panel, add/remove programs)



"Lee Jones" <ljones@compusource.com> wrote in message

news:5cf6c941-fe48-4184-b4c7-723ce4eed5a8@26g2000yqk.googlegroups.com...
> Outlook 2007, following directions at
> http://support.microsoft.com/kb/311107

> When I turn on the rule, I get pop-up message indicating 'Rules in
> Error' (see http://i39.tinypic.com/30wxhsn.png)

> The rule I set up is very basic, always replies with the same template
> (see http://i44.tinypic.com/jzefyr.png)

> My Outlook 2007 is up-to-date (see http://i41.tinypic.com/2yl0kdu.png)

> Several search results indicate that this is a problem in Outlook 2007
> introduced by a patch... Help?

> Screenshots:
> http://i41.tinypic.com/2yl0kdu.png
> http://i44.tinypic.com/jzefyr.png
> http://i39.tinypic.com/30wxhsn.png
 

Diane Poremsky

Senior Member
Outlook version
Outlook 2016 32 bit
Email Account
Office 365 Exchange
are you using BCM? I finally repro'd the error on a system that is set up

for BCM.



"Lee Jones" <ljones@compusource.com> wrote in message

news:5cf6c941-fe48-4184-b4c7-723ce4eed5a8@26g2000yqk.googlegroups.com...
> Outlook 2007, following directions at
> http://support.microsoft.com/kb/311107

> When I turn on the rule, I get pop-up message indicating 'Rules in
> Error' (see http://i39.tinypic.com/30wxhsn.png)

> The rule I set up is very basic, always replies with the same template
> (see http://i44.tinypic.com/jzefyr.png)

> My Outlook 2007 is up-to-date (see http://i41.tinypic.com/2yl0kdu.png)

> Several search results indicate that this is a problem in Outlook 2007
> introduced by a patch... Help?

> Screenshots:
> http://i41.tinypic.com/2yl0kdu.png
> http://i44.tinypic.com/jzefyr.png
> http://i39.tinypic.com/30wxhsn.png
 
L

lglester

I'm having basically the same issues as the others. Can not send or receive

messages. Error states specified server was found but no response. This

happened about a month ago and I kept updating existing email info and it

just starting working, but this has been going on since yesterday and I can't

seem to get it to work now. HELP

"Lee Jones" wrote:


> Outlook 2007, following directions at http://support.microsoft.com/kb/311107

> When I turn on the rule, I get pop-up message indicating 'Rules in
> Error' (see http://i39.tinypic.com/30wxhsn.png)

> The rule I set up is very basic, always replies with the same template
> (see http://i44.tinypic.com/jzefyr.png)

> My Outlook 2007 is up-to-date (see http://i41.tinypic.com/2yl0kdu.png)

> Several search results indicate that this is a problem in Outlook 2007
> introduced by a patch... Help?

> Screenshots:
> http://i41.tinypic.com/2yl0kdu.png
> http://i44.tinypic.com/jzefyr.png
> http://i39.tinypic.com/30wxhsn.png
>
 

Diane Poremsky

Senior Member
Outlook version
Outlook 2016 32 bit
Email Account
Office 365 Exchange
Are you getting rules in error when you try to send an autoreply or are you

just having problems connecting to your mail server?



"lglester" <lglester> wrote in message

news:4D2B259A-FB08-46C8-809B-6155541F419D@microsoft.com...
> I'm having basically the same issues as the others. Can not send or
> receive
> messages. Error states specified server was found but no response. This
> happened about a month ago and I kept updating existing email info and it
> just starting working, but this has been going on since yesterday and I
> can't
> seem to get it to work now. HELP

> "Lee Jones" wrote:
>
> > Outlook 2007, following directions at
> > http://support.microsoft.com/kb/311107
>

>> When I turn on the rule, I get pop-up message indicating 'Rules in
> > Error' (see http://i39.tinypic.com/30wxhsn.png)
>

>> The rule I set up is very basic, always replies with the same template
> > (see http://i44.tinypic.com/jzefyr.png)
>

>> My Outlook 2007 is up-to-date (see http://i41.tinypic.com/2yl0kdu.png)
>

>> Several search results indicate that this is a problem in Outlook 2007
> > introduced by a patch... Help?
>

>> Screenshots:
> > http://i41.tinypic.com/2yl0kdu.png
> > http://i44.tinypic.com/jzefyr.png
> > http://i39.tinypic.com/30wxhsn.png
> >
 
T

tcoopersaci55

I have the same problem with Outlook 2007. Auto response via template used

to work but now it doesn't. After seeing your post I deinstalled MS Office

Outlook 2007 Update KB969907. That seems to have fixed the problem. What

are the implications of deinstalling that update? Can MS fix the bug?

Tom Cooper

tcooper@saci55.com

"Diane Poremsky [MVP]" wrote:


> I'm not sure if a patch did it, but its clearly a problem for a number of
> people all of a sudden.

> What patches did you install right before it started? (Look in control
> panel, add/remove programs)

> >

>

>

>

> "Lee Jones" <ljones@compusource.com> wrote in message
> news:5cf6c941-fe48-4184-b4c7-723ce4eed5a8@26g2000yqk.googlegroups.com...
> > Outlook 2007, following directions at
> > http://support.microsoft.com/kb/311107
> > When I turn on the rule, I get pop-up message indicating 'Rules in
> > Error' (see http://i39.tinypic.com/30wxhsn.png)
> > The rule I set up is very basic, always replies with the same template
> > (see http://i44.tinypic.com/jzefyr.png)
> > My Outlook 2007 is up-to-date (see http://i41.tinypic.com/2yl0kdu.png)
> > Several search results indicate that this is a problem in Outlook 2007
> > introduced by a patch... Help?
> > Screenshots:
> > http://i41.tinypic.com/2yl0kdu.png
> > http://i44.tinypic.com/jzefyr.png
> > http://i39.tinypic.com/30wxhsn.png


>
 
P

perry3israel

I had to uninstall the most recent security update to Office 2007 and

the rule started working again. I tried the other work-arounds I

found on the internet (e.g., just use plain text or run the rule

manually once) and neither of those worked for me. MS needs to fix

this--or else we're going to think they're breaking things to make us

buy exchange.
 

Diane Poremsky

Senior Member
Outlook version
Outlook 2016 32 bit
Email Account
Office 365 Exchange
They are aware of the problem but I don't know how long it will be before

its fixed.



"perry3israel" <perry3israel@gmail.com> wrote in message

news:238524f6-d621-48e1-ad87-f9376f71de4c@y10g2000prf.googlegroups.com...
> I had to uninstall the most recent security update to Office 2007 and
> the rule started working again. I tried the other work-arounds I
> found on the internet (e.g., just use plain text or run the rule
> manually once) and neither of those worked for me. MS needs to fix
> this--or else we're going to think they're breaking things to make us
> buy exchange.
 

Diane Poremsky

Senior Member
Outlook version
Outlook 2016 32 bit
Email Account
Office 365 Exchange
That update applies to meeting request issues -

http://support.microsoft.com/kb/969907 - so it shouldn't negatively affect

you unless you had the problems detailed in the KB article.



"tcoopersaci55" <tcoopersaci55> wrote in message

news:BEA24738-2286-4029-BE38-28744337C13B@microsoft.com...
> I have the same problem with Outlook 2007. Auto response via template
> used
> to work but now it doesn't. After seeing your post I deinstalled MS
> Office
> Outlook 2007 Update KB969907. That seems to have fixed the problem. What
> are the implications of deinstalling that update? Can MS fix the bug?

> Tom Cooper
> tcooper@saci55.com

> "Diane Poremsky [MVP]" wrote:
>
> > I'm not sure if a patch did it, but its clearly a problem for a number of
> > people all of a sudden.
>

>> What patches did you install right before it started? (Look in control
> > panel, add/remove programs)
>

>> > >

>

>
>
>>

>

>>

>

>>
>

>> "Lee Jones" <ljones@compusource.com> wrote in message
> > news:5cf6c941-fe48-4184-b4c7-723ce4eed5a8@26g2000yqk.googlegroups.com...
> > > Outlook 2007, following directions at
> > > http://support.microsoft.com/kb/311107
> >> > When I turn on the rule, I get pop-up message indicating 'Rules in
> > > Error' (see http://i39.tinypic.com/30wxhsn.png)
> >> > The rule I set up is very basic, always replies with the same template
> > > (see http://i44.tinypic.com/jzefyr.png)
> >> > My Outlook 2007 is up-to-date (see http://i41.tinypic.com/2yl0kdu.png)
> >> > Several search results indicate that this is a problem in Outlook 2007
> > > introduced by a patch... Help?
> >> > Screenshots:
> > > http://i41.tinypic.com/2yl0kdu.png
> > > http://i44.tinypic.com/jzefyr.png
> > > http://i39.tinypic.com/30wxhsn.png

>

>>
 
M

Marie-Claude Pouliot

I have the same problem and I even uninstalled the latest security update

since it worked for someone here. Unfortunalty, it didn't solve my problem.

Any new theories?

Thanks
 
O

OutlookIsTiknMeOff

This appears to be the fault of the update for Outlook 2007 (KB969907). That

went on SP1 and is included in SP2. All is good with SP1 excluding (KB969907).

"Marie-Claude Pouliot" wrote:


> I have the same problem and I even uninstalled the latest security update
> since it worked for someone here. Unfortunalty, it didn't solve my problem.

> Any new theories?

> Thanks
 
C

CT

Tried removing KB969907 also and did not fix issue.

IS MS working on this issue?????

"OutlookIsTiknMeOff" wrote:


> This appears to be the fault of the update for Outlook 2007 (KB969907). That
> went on SP1 and is included in SP2. All is good with SP1 excluding (KB969907).

> "Marie-Claude Pouliot" wrote:
>
> > I have the same problem and I even uninstalled the latest security update
> > since it worked for someone here. Unfortunalty, it didn't solve my problem.
> > Any new theories?
> > Thanks
 
J

Jerry

Has anyone came up with a fix for this? Without an Exchange server, building

a rule is the only way to create an Outof Office experience.

JL

"CT" wrote:


> Tried removing KB969907 also and did not fix issue.

> IS MS working on this issue?????

> "OutlookIsTiknMeOff" wrote:
>
> > This appears to be the fault of the update for Outlook 2007 (KB969907). That
> > went on SP1 and is included in SP2. All is good with SP1 excluding (KB969907).
> > "Marie-Claude Pouliot" wrote:
> >
> > > I have the same problem and I even uninstalled the latest security update
> > > since it worked for someone here. Unfortunalty, it didn't solve my problem.
> > > > Any new theories?
> > > > Thanks
 
C

CT

Until they fix it, I'm using this...

http://www.e-mailresponder.com

"Jerry" wrote:


> Has anyone came up with a fix for this? Without an Exchange server, building
> a rule is the only way to create an Outof Office experience.

> JL

> "CT" wrote:
>
> > Tried removing KB969907 also and did not fix issue.
> > IS MS working on this issue?????
> > "OutlookIsTiknMeOff" wrote:
> >
> > > This appears to be the fault of the update for Outlook 2007 (KB969907). That
> > > went on SP1 and is included in SP2. All is good with SP1 excluding (KB969907).
> > > > "Marie-Claude Pouliot" wrote:
> > > > > I have the same problem and I even uninstalled the latest security update
> > > > since it worked for someone here. Unfortunalty, it didn't solve my problem.
> > > > > > Any new theories?
> > > > > > Thanks
 
J

Jerry

Listen to this...

Dell preloaded the software and when installed, Outlook 2007 Rules worked

fine. MS put out the updates that apparently broke the Rules and Alerts

(Cannot reply to message!). Now MS wants to charge me ($$) to open technical

ticket to fix a problem that I'm 99.9% sure they caused.

Oh boy...

"Jerry" wrote:


> Has anyone came up with a fix for this? Without an Exchange server, building
> a rule is the only way to create an Outof Office experience.

> JL

> "CT" wrote:
>
> > Tried removing KB969907 also and did not fix issue.
> > IS MS working on this issue?????
> > "OutlookIsTiknMeOff" wrote:
> >
> > > This appears to be the fault of the update for Outlook 2007 (KB969907). That
> > > went on SP1 and is included in SP2. All is good with SP1 excluding (KB969907).
> > > > "Marie-Claude Pouliot" wrote:
> > > > > I have the same problem and I even uninstalled the latest security update
> > > > since it worked for someone here. Unfortunalty, it didn't solve my problem.
> > > > > > Any new theories?
> > > > > > Thanks
 
J

Jerry

Thanks CT, but this is just what I was hoping not to do - spend more money.

Jerry

"CT" wrote:


> Until they fix it, I'm using this...

> http://www.e-mailresponder.com

> "Jerry" wrote:
>
> > Has anyone came up with a fix for this? Without an Exchange server, building
> > a rule is the only way to create an Outof Office experience.
> > JL
> > "CT" wrote:
> >
> > > Tried removing KB969907 also and did not fix issue.
> > > > IS MS working on this issue?????
> > > > "OutlookIsTiknMeOff" wrote:
> > > > > This appears to be the fault of the update for Outlook 2007 (KB969907). That
> > > > went on SP1 and is included in SP2. All is good with SP1 excluding (KB969907).
> > > > > > "Marie-Claude Pouliot" wrote:
> > > > > > > I have the same problem and I even uninstalled the latest security update
> > > > > since it worked for someone here. Unfortunalty, it didn't solve my problem.
> > > > > > > > Any new theories?
> > > > > > > > Thanks
 
E

EdH

Thanks for the workaround. Method 2 worked for me. But it is incredibly lame

that MS does not come up with a correction to this problem. Or have they

already? Does anyone know?

Thanks

Ed

"Lee Jones" wrote:


> I came up with a work-around the same day but did not post back to this
> forum. Here's my attempt to make life easier for everybody.

> See my blog post titled "Fix for 'Rules in Error' - 'Cannot Reply to
> Message' for Outlook 2007 Out-Of-Office rule" at
> http://www.leeandcathy.com/2009/07/fix-for-rules-in-error-cannot-reply-to.html
 
V

vlh

I still cannot get this to work. This is so frustrating. What is an

entreprenuer to do? Getting ready to leave MS for good... sigh

"EdH" wrote:


> Thanks for the workaround. Method 2 worked for me. But it is incredibly lame
> that MS does not come up with a correction to this problem. Or have they
> already? Does anyone know?
> Thanks
> Ed

> "Lee Jones" wrote:
>
> > I came up with a work-around the same day but did not post back to this
> > forum. Here's my attempt to make life easier for everybody.
> > See my blog post titled "Fix for 'Rules in Error' - 'Cannot Reply to
> > Message' for Outlook 2007 Out-Of-Office rule" at
> > http://www.leeandcathy.com/2009/07/fix-for-rules-in-error-cannot-reply-to.html
 

Similar threads

Top