HTML Emails (w/ CSS) not always rendering properly in Outlook 2007

  • Thread starter TWVsaXNzYQ
  • Start date Views 1,671
Status
Not open for further replies.
T

TWVsaXNzYQ

#1
I've coded multiple inline CSS HTML emails that are sent from Lsoft to my

Outlook 2007 email. About 99% of the time, the email renders perfectly,

however the other 1%, the tables and fonts render incorrectly. All the code

is utilizing inline CSS, I'm using multple tables with proper widths (none

are nested), the images are hosted and not embedded, and the links all work

properly.

I can't figure out why sometimes it looks perfect and other times it's a bit

"off." Is this just an Outlook 2007 issue since Microsoft regressed with

their current changes?

Thanks
 
T

Terry R.

#2
Re: HTML Emails (w/ CSS) not always rendering properly in Outlook2007

The date and time was Tuesday, May 05, 2009 1:05:02 PM, and on a whim,

Melissa pounded out on the keyboard:


> I've coded multiple inline CSS HTML emails that are sent from Lsoft to my
> Outlook 2007 email. About 99% of the time, the email renders perfectly,
> however the other 1%, the tables and fonts render incorrectly. All the code
> is utilizing inline CSS, I'm using multple tables with proper widths (none
> are nested), the images are hosted and not embedded, and the links all work
> properly.

> I can't figure out why sometimes it looks perfect and other times it's a bit
> "off." Is this just an Outlook 2007 issue since Microsoft regressed with
> their current changes?

> Thanks


Hi Melissa,

What are you using to write the code? Word creates horribly bloated

code that clients can stumble on.

I have found that by adding a style to the table data tag keeps

incorrect fonts and sizes from popping up in tables. I gave up trying

to figure out why it happens randomly. I just do the work-arounds.

I recently had a client that uses a hosted mail list (that I create a

monthly newsletter for) and I had to submit the "before" code and

"after" code to their techs, because my clean hand code apparently was

being recoded by Word somewhere between the send and receive, and the

result was a disaster. And I was creating an HTML file that was an

attachment, but it was still being recoded. They were unaware of that

issue and fixed it.

Terry R.

Anti-spam measures are included in my email address.

Delete NOSPAM from the email address after clicking Reply.
 
Status
Not open for further replies.

Similar threads

Top