Error installing Exchange 2010 Mailbox Role.

  • Thread starter JoeJoe1
  • Start date Views 3,360
J

JoeJoe1

I'm tryng to install Mailbox Role on a server where I already installed Hub and Cas.

I'm getting following error :

Error:

The following error was generated when " $error.Clear(); install-ExsetdataAtom -AtomName SystemAttendant -DomainController $RoleDomainController" was executed: Error with error code " 3221686036" and error message " The specified Image file did not contain a resource section." ..

Error with error code " 3221686036" and error message " The specified Image file did not contain a resource section."

AD 2003 was prepared with prepareschema, prepareAD, preparedomain. An Exchange 2007 SP2 is present in the same organization.

Any hints?

Thks
 
J

JoeJoe1

This is the section of exchangesetup.log, where the error is reported (18th line).

There's something written in italian. FYI, " Il file immagine specificato non conteneva una sezione risorse" means " 'The specified image file did not contain a resource section"

> ......

[02/26/2010 12:57:14.0607] [2] Entering CAtomSystemAttendant::ScDeleteHighWaterMarks

[02/26/2010 12:57:14.0607] [2] /LM/DS2MB/HighWaterMarks not found

[02/26/2010 12:57:14.0607] [2] Leaving CAtomSystemAttendant::ScDeleteHighWaterMarks

[02/26/2010 12:57:14.0607] [2] Leaving CAtomSystemAttendant::ScAddMetabaseKeys

[02/26/2010 12:57:14.0607] [2] Entering CAtomSystemAttendant::ScSetAddressTypes

[02/26/2010 12:57:14.0607] [2] Configuring X400 address type for i386 processor.

[02/26/2010 12:57:14.0607] [2] Entering ScSetVersionOnAddressTypeObj

[02/26/2010 12:57:14.0700] [2] Leaving ScSetVersionOnAddressTypeObj

[02/26/2010 12:57:14.0700] [2] Configuring X400 address type for AMD64 processor.

[02/26/2010 12:57:14.0700] [2] Entering ScSetVersionOnAddressTypeObj

[02/26/2010 12:57:14.0763] [2] Leaving ScSetVersionOnAddressTypeObj

[02/26/2010 12:57:14.0778] [2] Configuring SMTP address type for i386 processor.

[02/26/2010 12:57:14.0778] [2] Entering ScSetVersionOnAddressTypeObj

[02/26/2010 12:57:14.0841] [2] Leaving ScSetVersionOnAddressTypeObj

[02/26/2010 12:57:14.0841] [2] Configuring SMTP address type for AMD64 processor.

[02/26/2010 12:57:14.0841] [2] Entering ScSetVersionOnAddressTypeObj

[02/26/2010 12:57:14.0903] [2] ScSetVersionOnAddressTypeObj (f:\14.00.0682\sources\dev\admin\src\libs\exsetup\dsmisc.cxx:1006)
Error code 0XC0070714 (1812): Il file immagine specificato non conteneva una sezione risorse.

[02/26/2010 12:57:14.0903] [2] Leaving ScSetVersionOnAddressTypeObj

[02/26/2010 12:57:14.0903] [2] CAtomSystemAttendant::ScSetAddressTypes (f:\14.00.0682\sources\dev\admin\src\udog\exsetdata\components\server\a_systemattendant.cxx:259)
Error code 0XC0070714 (1812): Il file immagine specificato non conteneva una sezione risorse.

[02/26/2010 12:57:14.0903] [2] CAtomSystemAttendant::ScAdd (f:\14.00.0682\sources\dev\admin\src\udog\exsetdata\components\server\a_systemattendant.cxx:217)
Error code 0XC0070714 (1812): Il file immagine specificato non conteneva una sezione risorse.

[02/26/2010 12:57:14.0903] [2] mode = 'Installa' (61953) CBaseAtom::ScSetup (f:\14.00.0682\sources\dev\admin\src\udog\setupbase\basecomp\baseatom.cxx:535)
Error code 0XC0070714 (1812): Il file immagine specificato non conteneva una sezione risorse.

[02/26/2010 12:57:14.0903] [2] ScSetupAtom (f:\14.00.0682\sources\dev\admin\src\udog\exsetdata\exsetds.cxx:881)
Error code 0XC0070714 (1812): Il file immagine specificato non conteneva una sezione risorse.

[02/26/2010 12:57:14.0903] [2] Leaving ScSetupAtom

[02/26/2010 12:57:14.0903] [2] [ERROR] An error occurred with error code '3221686036' and message 'The specified image file did not contain a resource section.'.

[02/26/2010 12:57:14.0934] [1] The following 1 error(s) occurred during task execution:

[02/26/2010 12:57:14.0934] [1] 0. ErrorRecord: Si è verificato un errore. Codice di errore: '3221686036'. Messaggio: 'Il file immagine specificato non conteneva una sezione risorse.'.

[02/26/2010 12:57:14.0934] [1] 0. ErrorRecord: Microsoft.Exchange.Management.Deployment.ExsetdataException: Si è verificato un errore. Codice di errore: '3221686036'. Messaggio: 'Il file immagine specificato non conteneva una sezione risorse.'.

[02/26/2010 12:57:14.0934] [1] [ERROR] The following error was generated when " $error.Clear(); install-ExsetdataAtom -AtomName SystemAttendant -DomainController $RoleDomainController" was run: " Si è verificato un errore. Codice di errore: '3221686036'. Messaggio: 'Il file immagine specificato non conteneva una sezione risorse.'." .

[02/26/2010 12:57:14.0934] [1] [ERROR] An error occurred with error code '3221686036' and message 'The specified image file did not contain a resource section.'.

[02/26/2010 12:57:14.0934] [1] [WARNING] <<< Setup failed to execute a task. Dumping all variables.... >>>

[02/26/2010 12:57:14.0934] [1] $ = $null

[02/26/2010 12:57:14.0934] [1] ? = True

[02/26/2010 12:57:14.0934] [1] ^ = $null

[02/26/2010 12:57:14.0934] [1] _ = $null

> .......
 
J

jader3rd

Is there another mailbox server installed that's the same Exchange version as this server?
 
J

JoeJoe1

This is the first Exchange 2010 Mailbox Role I'm trying to install, but there is another Exchange Server 2007 SP2 Mailbox server in the organization.

On the Exchange 2010, Hub and CAS roles were succesfully installed. Only installing Mailbox Role I get this error...
 
L

lazyadminhere

Error code 0XC0070714 (1812): Il file immagine specificato non conteneva una sezione risorse.

[02/26/2010 12:57:14.0903] [2] Leaving ScSetVersionOnAddressTypeObj

[02/26/2010 12:57:14.0903] [2] CAtomSystemAttendant::ScSetAddressTypes (f:\14.00.0682\sources\dev\admin\src\udog\exsetdata\components\server\a_systemattendant.cxx:259)
Error code 0XC0070714 (1812): Il file immagine specificato non conteneva una sezione risorse.

[02/26/2010 12:57:14.0903] [2] CAtomSystemAttendant::ScAdd (f:\14.00.0682\sources\dev\admin\src\udog\exsetdata\components\server\a_systemattendant.cxx:217)
Error code 0XC0070714 (1812): Il file immagine specificato non conteneva una sezione risorse.

[02/26/2010 12:57:14.0903] [2] mode = 'Installa' (61953) CBaseAtom::ScSetup (f:\14.00.0682\sources\dev\admin\src\udog\setupbase\basecomp\baseatom.cxx:535)
Error code 0XC0070714 (1812): Il file immagine specificato non conteneva una sezione risorse.

[02/26/2010 12:57:14.0903] [2] ScSetupAtom (f:\14.00.0682\sources\dev\admin\src\udog\exsetdata\exsetds.cxx:881)
Error code 0XC0070714 (1812): Il file immagine specificato non conteneva una sezione risorse.

[02/26/2010 12:57:14.0903] [2] Leaving ScSetupAtom

[02/26/2010 12:57:14.0903] [2] [ERROR] An error occurred with error code '3221686036' and message 'The specified image file did not contain a resource section.'.

[02/26/2010 12:57:14.0934] [1] The following 1 error(s) occurred during task execution:

[02/26/2010 12:57:14.0934] [1] 0. ErrorRecord: Si &egrave; verificato un errore. Codice di errore: '3221686036'. Messaggio: 'Il file immagine specificato non conteneva una sezione risorse.'.

[02/26/2010 12:57:14.0934] [1] 0. ErrorRecord: Microsoft.Exchange.Management.Deployment.ExsetdataException: Si &egrave; verificato un errore. Codice di errore: '3221686036'. Messaggio: 'Il file immagine specificato non conteneva una sezione risorse.'.

[02/26/2010 12:57:14.0934] [1] [ERROR] The following error was generated when " $error.Clear(); install-ExsetdataAtom -AtomName SystemAttendant -DomainController $RoleDomainController" was run: " Si &egrave; verificato un errore. Codice di errore: '3221686036'. Messaggio: 'Il file immagine specificato non conteneva una sezione risorse.'." .

[02/26/2010 12:57:14.0934] [1] [ERROR] An error occurred with error code '3221686036' and message 'The specified image file did not contain a resource section.'.

[02/26/2010 12:57:14.0934] [1] [WARNING] <<< Setup failed to execute a task. Dumping all variables.... >>>

[02/26/2010 12:57:14.0934] [1] $ = $null

[02/26/2010 12:57:14.0934] [1] ? = True

[02/26/2010 12:57:14.0934] [1] ^ = $null

[02/26/2010 12:57:14.0934] [1] _ = $null

> .......

Hi,

Can are you using the same media version of the roles already installed?

Change the media and try again and it should work. This seems more of a issue with the media file.

All the best :)
 
J

James-Luo

Agree with lazyadminhere. Please copy the working setup files (Good copy) to server in a folder, remove the failed mailbox role installation from Add/Remove panel, and then reinstall the role with the files on the folder

Notes: During the installation, setup will try to contact the old Exchangeserver.msi, browse and select the Exchangeserver.msi file from the working installation media/set up files

James Luo

 
H

hasiv

hi

i agree with james, please copy the setup files to the local drive and try..

good day

Hari
 
J

JoeJoe1

I've already tried this : the installation was performed from a local drive. The ISO of Exchange was extracted to a local drive. And I tried this with two different source ISOs, extracted in two different positions. Always the same error...
 
J

James-Luo

The problem is possible that registration of SMTP proxy DLL for amd64 fails with the following error:

[02/26/2010 12:57:14.0841] [2] Configuring SMTP address type for AMD64 processor.

[02/26/2010 12:57:14.0841] [2] Entering ScSetVersionOnAddressTypeObj

[02/26/2010 12:57:14.0903] [2] ScSetVersionOnAddressTypeObj (f:\14.00.0682\sources\dev\admin\src\libs\exsetup\dsmisc.cxx:1006)

Error code 0XC0070714 (1812): Il file immagine specificato non conteneva una sezione risorse.

Please use your image to create a test lab, same as the product environment. Then, compare the &ldquo;Details&rdquo; tab of &ldquo;inproxy.dll&rdquo; file between two environments. The issue will occur when there"s a corrupted inproxy.dll existed, please replace the file, remove the failed installation, and then rerun the installation again

James Luo

 
J

JoeJoe1

Hi James-Luo

Eureka!!! The problem was exactly that INPROXY.DLL, that is in c:\Program Files\Microsoft\Exchange Server\v14\mailbox\address\smtp\amd64.

I found that INPROXY.DLL with a size of 0 Bytes. I copied that file from another lab installation of Exchange 2010 (the right size was 84 Kb), then I rerun the installation and I was succesful.

This is a " ten stars" help from you!!! Thank you!!

And... how can this happen? It's may be a bug in the setup of Exchange?....
 
J

James-Luo

As the same symptom is very difficult to be reproduced in the lab, the root cause is still under the investigation

Glad it worked for you! J

James Luo

 
J

JoeJoe1

Hi James-Luo

FYI, after in-depth checks, I found that the problem was the official ISO file (italian language) that we downloaded from Microsoft : it was corrupt!!

We downloaded it several times (also on several machines) and we extracted it with several iso-extractor programs (win-rar, magicISO, 7zip and so on...), and always about 1750 files were extracted with a size of 0 bytes. Only 7zip was able to advice about the corruption of these files: the other softwares didn't advice us, they regularly extracted files, but with a size of 0 bytes!!! The majority of those files was part of the CAS role (OWA in particular...)

One of the corrupted files was also that INPROXY.DLL.

The Exchange Setup didn't recognize that those files were with 0 bytes of size, installed them anyway... and... that's the problems...

Incredibily, the CAS role has been installed without errors. The problem arises only when we tried to install the mailbox role, with that inproxy.dll that cannot be read from the Exchange Setup.

It's not incredibile that Microsoft officially publish an ISO of a product, that is originally corrupt? Couldn't they try themselves an extraction of the ISO before publish it?

thks...
 
A

Anders Jonson

I have the exact same problem. I try to install on a Intel Atom 330 processor, using x64 binaries. My inproxy.dll files are of correct size. I cannot install Exchange 2010! First instace of server in fresh domain, no other exchange servers.

Please help!

Errormessage:

Mailbox Role
Failed
Error:
The following error was generated when " $error.Clear(); install-ExsetdataAtom -AtomName SystemAttendant -DomainController $RoleDomainController" was run: " An error occurred with error code '3221686036' and message 'The specified image file did not contain a resource section.'." .
An error occurred with error code '3221686036' and message 'The specified image file did not contain a resource section.'.

Reg,

Anders
 
B

BlueEinstein

Even after replacing the file the same issue still occurs. Would it be possible for you to publish the file from your lab box. Or does it have to come from the install on the correct domain. Any help would be appreciated.
 

Similar threads

Top