Email stuck in Queue viewer when send email from Exchange2010 to Exchange2007 in the same AD

  • Thread starter shangwsh
  • Start date Views 5,052
S

shangwsh

#1
Hi,

I encountered problem after setting up a new Exchange2010 in my customer AD environment. Currently the Exchange2010 server coexist with Exchange2007 in the same AD and subnet. An account on Exchange2010 cannot send an email to another account which reside in Exchange2007. But Exchange2007 can send to the user which reside in Exchange2010. The email is stuck in the Queue in Exchange 2010 under " hub version 8"

The Exchange2007 is already patched with SP2.

Its quite similar to http://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/exchangesvrtransport/thread/3ed4492a-f245-4edc-9bc2-6d1a80abba61 just that my problem is on Exchange2010

and similar to http://social.technet.microsoft.com/Forums/en/exchangesvradmin/thread/0cfdc673-9aa2-4304-a9f9-d88058e0f6c4

but tried the mentioned solution and still not working.

Please assist. Thank you
 
S

Steve Goodman [MCITP]

#2
Just checking the obvious - but have you ensured there are no firewall issues preventing comms from E2010 HT to E2007 HT TCP port 25, and you don't have a Virus Scanner (such as McAfee's Access Protection) blocking port 25 outgoing on the E2010 box?

Steve
 
S

shangwsh

#3
Hi,

Thanks for the reply. There is no Firewall enabled on both servers. Only thing is that there is Sophos email scanner on E2007. But its not blocking port 25 as I can send mail from external using yahoo to the E2007.
 
S

Steve Goodman [MCITP]

#4
What is the error message in queue viewer for each stuck message? Are your servers in the same site?
 
A

Allen Song

#5
Hi,

Please enable the Protocol Logging on the Exchange 2010 and Exchange 2007, then reproduce this issue and check the results to make further research. You can post the log here.

Thanks

Allen
 
S

shangwsh

#6
hiya guys...

the problem has been resolved. its is becos of the receive connector on exchange 2007 mail. it reject the mails from the new mail server.

thanx for the help folks
 

Similar threads

Top