cannot send email from exchange2010 to exchange2007

Status
Not open for further replies.

jadeyu

Member
Outlook version
Email Account
Exchange Server
I set up a new exchange2010 sp2 server coexistence with exchange 2007 sp2. I can send email from exchange2007 to exchange2010, but exchange2010 cannot send email back to exchange2007. Please let me know how to fix the problem. Thank you.
 

Forum Admin

Senior Member
Did you create a receive connector on both servers that point to each other? It sounds like the 2007 server doesn't have one.
 

jadeyu

Member
Outlook version
Email Account
Exchange Server
The receive connector was created on Ex2007:

FQDN: ex2007.domain.com

Network: use all available IPv4 addresses:25

rececive mail from remote server: ex2010 ip address

Authentication: none

Permission Groups: Anonymous users

Ex2010 receives emails from ex2007 and external.

Thank you.

Did you create a receive connector on both servers that point to each other? It sounds like the 2007 server doesn't have one.
 

jadeyu

Member
Outlook version
Email Account
Exchange Server
I tried Exchange Server authentication, Exchange Users and servers permission group, but it won't work.
 

jadeyu

Member
Outlook version
Email Account
Exchange Server
What are the settings should be for Receive connector on ex2007?

I tried to create Custom or Internal receive connector on ex2007 with the following setting:

FQDN: ex2007.domain.com

Network: use all available IPv4 address poert: 25
receive mail from remote server: ex2010 ip address

Authentication: Exchange Server authentication

Permission Groups: Exchange users, Exchange servers

The hub version 8 queu error message on ex2010:

"451 4.4.0 Primary target IP address responded with:

"421 4.2.1 Unable to connect."" Attempted failover to alternate host,

but that did not succeed. Either there are no alternate hosts, or

delivery failed to all alternate hosts."

I got the same error on ex2007 when I disable receive connector on ex2010.

Thank you.

Becaue its exchange to exchange, you need to use the exchange permission and use authentication.
 

Diane Poremsky

Senior Member
Outlook version
Outlook 2016 32 bit
Email Account
Office 365 Exchange
is the FQDN the actual server's name or an alias? You need to use either the Netbois or the server's internal domain name - ie, using mail.outlookforums.com won't work if the server is exchange.internal.outlookforums.com.

Do you have TLS enabled on the authentication tab. (Don't.)
 

jadeyu

Member
Outlook version
Email Account
Exchange Server
I’m able to send and receive emails from ex2010 and ex2007 now. It works both ways. The problem was after I modified the receive connector on ex2007, I didn’t reboot the server. I scheduled a downtime this weekend and rebooted ex2007, and then I was able to send and receive emails both ways. </SPAN
Thank you for your help.</SPAN>
 

Diane Poremsky

Senior Member
Outlook version
Outlook 2016 32 bit
Email Account
Office 365 Exchange
Thanks for the update. At one time, i was in the habit of restarting the echange services every time i changed settings, just to be sure... since moving to office 365, I'm out of practice
 
Status
Not open for further replies.
Top