Outlook 2013 IMAP Issues

sam20e

Member
Outlook version
Outlook 2013 32 bit
Email Account
IMAP
Hi

Im using a private domain email with outlook (IMAP) i was using office 2010 until today and no issues at all. All my IMAP folders works great with filters.

Today i upgraded to Office 2013 and im have issues with IMAP folders. I know its widely known issue but so far i didnt find any solution. My IMAP folders are not showing. I unsubscribe and subscribe again at that time im getting this error : http://i.imgur.com/aTvewHr.jpg

Sync Issue folder shows this result :
20:21:08 Synchronizer Version 15.0.rup
20:21:08 Synchronizing Mailbox 'xxxxx@xxxx.com'
20:21:08 Synchronizing Hierarchy
20:21:10 Error in folder 'Inbox'
20:21:10 [800CCCD2-0-0-733]
20:21:10 Terminated in error
20:21:10 [800CCCD2-0-0-733]

I tried removing my account completely and added again. still not showing. would really appreciate if anyone can guide me to a solution

Refer these screenshots for more settings : imap issues - Imgur

Thanks
 

sam20e

Member
Outlook version
Outlook 2013 32 bit
Email Account
IMAP
Update :

Issue has been fixed, and i would like to share how i fixed this issue so that anyone else facing similar issue can overcome

1) Login to your webmail

2) Move all your mails from subfolders to your main inbox

3) Delete the subfolder from WebMail

4) Create new subfolders from Webmail

5) Now create a new IMAP account with Outlook 2013

Weirdest part is I really dont understand how come outlook 2013 accepts newly created imap folders, but fails to subscribe to old subfolders

Thanks
 

appressman

Member
Outlook version
Outlook 2013 64 bit
Email Account
IMAP
I'm having a variation on the same problem. Outlook 2010 worked great. Properly synced IMAP folders as did my iPhone so deletes and moves on one appeared on the other. Then Outlook 2013 came out and the sync didn't work, mail I deleted in Outlook remained on the server despite purges. Tuesday an update to Outlook 2013 has removed the ability to sync to the Inbox folder but the subfolders are fine! So I have the reverse problem of the solution posted above. I can't see new mail in the inbox. I have to move email from the inbox on my iphone to a subfolder I created called Outlook and then Outlook will see it. Additionally, this doesn't happen with an AOL IMAP account but does with my own hosted and Gmail IMAP accounts.

Very strange
 

Diane Poremsky

Senior Member
Outlook version
Outlook 2016 32 bit
Email Account
Office 365 Exchange
Has the mail shown up yet? Try resetting the view. The latest update fixed some imap issues but it needs to resync everything. For whatever reason some users can't see their mail in the inbox and resetting the view helps some of them.

Sent from my iPad using Tapatalk
 
Top