Installing Exchange 2010 issue

J

John

I am going to test Exchange 2010....

I installed Server 2008 R2 on to a machine....installed all updates.

Installed DNS

Installed IIS

During teh Install of Exchange, i get 2 problems and cannont go any further.

When it is doing the "Readiness Checks" it fails on the Client Role

Prerequisites"

#1 Unable to read data from the MetaBase. Ensure the Microsoft Internet

Information Services is installed

#2 Unable to access the "Default website" on this computer

Then 1 error on the Mailbox Role Prerequisites

#1 Unable to read data from the MetaBase. Ensure the Microsoft Internet

Information Services is installed

I went to teh site that it suggested to fix teh first issue, it gave me

instructions on how to install IIS for Windows 2000
 
J

John

http://social.technet.microsoft.com/Forums/en/exchange2010/thread/0aefcc92-dc32-40cf-bf24-341d41974d0e

I found the soultion:

Open Powershell with elevated rights using "Run As Administrator", and run

below cmdlets to install prerequisites...

a.. Import-Module ServerManager

b.. Add-WindowsFeature

NET-Framework,RSAT-ADDS,Web-Server,Web-Basic-Auth,Web-Windows-Auth,Web-Metabase,Web-Net-Ext,Web-Lgcy-Mgmt-Console,WAS-Process-Model,RSAT-Web-Server,Web-ISAPI-Ext,Web-Digest-Auth,Web-Dyn-Compression,NET-HTTP-Activation,RPC-Over-HTTP-Proxy

-Restart

c.. Set-Service NetTcpPortSharing -StartupType Automatic

(even though I had already set the NetTcpPortSharing as starting

automaticly. After I did step 2, teh system restarted and the NetTcpPort

was set at Manual. )

"John" <John@ivhs.us> wrote in message

news:%23tcos$FGLHA.5472@TK2MSFTNGP04.phx.gbl...
> I am going to test Exchange 2010....
> I installed Server 2008 R2 on to a machine....installed all updates.
> Installed DNS
> Installed IIS

> During teh Install of Exchange, i get 2 problems and cannont go any
> further.
> When it is doing the "Readiness Checks" it fails on the Client Role
> Prerequisites"

> #1 Unable to read data from the MetaBase. Ensure the Microsoft Internet
> Information Services is installed

> #2 Unable to access the "Default website" on this computer

> Then 1 error on the Mailbox Role Prerequisites

> #1 Unable to read data from the MetaBase. Ensure the Microsoft Internet
> Information Services is installed

> I went to teh site that it suggested to fix teh first issue, it gave me
> instructions on how to install IIS for Windows 2000
>
 

Top