Problem installing Outlook 2003 on Vista Ultimate SP1 64-bit

  • Thread starter Graham R Seach
  • Start date Views 1,176
Status
Not open for further replies.
G

Graham R Seach

#1
Hi guys,

I just had a 32-bit Windows XP/Office 2003 machine die on me (fried
motherboard), so I bought a new box, but this time 64-bit onto which I
installed Vista Ultimate SP1 (but kept Office 2003).

I wanted to transfer over all my Outlook 2003 stuff from the old hard disk,
to the new one, including my former inbox directory structure, all my old
emails and other stuff.

Following Judy Gleeson's advice, I copied over the files, and Outlook seems
to have recognised them as expected. I can now see all my old inbox folders
and all the old emails. The problem is that I'm unable to connect to my
incoming or outgoing servers. If I go in through Control Panel | View 32-bit
Control Panel Items | Mail, I can send/receive test messages forever, but
doing the same thing through Outlook always fails, issuing the following
messages:

.. Send test e-mail message: The specified server was found, but there was no
response from the server.
.. Log onto incoming mail server (POP): The specified server was found, but
there was no response from the server.
.. Find outgoing mail server (SMTP): Outlook could not connect to the
outgoing mail server (SMTP).

Any ideas?

Regards,
Graham R Seach

 
R

Roady [MVP]

#2
Do you have a virus scanner installed that integrates with Outlook?
Disable/uninstall this integration and try again.
See http://www.msoutlook.info/question/20

---
"Graham R Seach" <gseach@accessmvp.com> wrote in message
news:FC248141-FE96-4B7B-B1EE-CD7B10B053CC@microsoft.com...
> Hi guys,
>
> I just had a 32-bit Windows XP/Office 2003 machine die on me (fried
> motherboard), so I bought a new box, but this time 64-bit onto which I
> installed Vista Ultimate SP1 (but kept Office 2003).
>
> I wanted to transfer over all my Outlook 2003 stuff from the old hard
> disk, to the new one, including my former inbox directory structure, all
> my old emails and other stuff.
>
> Following Judy Gleeson's advice, I copied over the files, and Outlook
> seems to have recognised them as expected. I can now see all my old inbox
> folders and all the old emails. The problem is that I'm unable to connect
> to my incoming or outgoing servers. If I go in through Control Panel |
> View 32-bit Control Panel Items | Mail, I can send/receive test messages
> forever, but doing the same thing through Outlook always fails, issuing
> the following messages:
>
> . Send test e-mail message: The specified server was found, but there was
> no response from the server.
> . Log onto incoming mail server (POP): The specified server was found, but
> there was no response from the server.
> . Find outgoing mail server (SMTP): Outlook could not connect to the
> outgoing mail server (SMTP).
>
> Any ideas?
>
> Regards,
> Graham R Seach
>

 
G

Graham R Seach

#3
Hi Robert,

Symantec EndPoint Protection 11 uninstalled. Still can't connect to incoming
POP.

Regards,
Graham R Seach

"Roady [MVP]" <newsgroups_DELETE_@_DELETE_sparnaaij_NO_._SPAM_net> wrote in
message news:OZxYnjtpJHA.2124@TK2MSFTNGP05.phx.gbl...
> Do you have a virus scanner installed that integrates with Outlook?
> Disable/uninstall this integration and try again.
> See http://www.msoutlook.info/question/20
>
> >

>

>

>

>
>

>

>
> --->
> "Graham R Seach" <gseach@accessmvp.com> wrote in message
> news:FC248141-FE96-4B7B-B1EE-CD7B10B053CC@microsoft.com...
>> Hi guys,
>>
>> I just had a 32-bit Windows XP/Office 2003 machine die on me (fried
>> motherboard), so I bought a new box, but this time 64-bit onto which I
>> installed Vista Ultimate SP1 (but kept Office 2003).
>>
>> I wanted to transfer over all my Outlook 2003 stuff from the old hard
>> disk, to the new one, including my former inbox directory structure, all
>> my old emails and other stuff.
>>
>> Following Judy Gleeson's advice, I copied over the files, and Outlook
>> seems to have recognised them as expected. I can now see all my old inbox
>> folders and all the old emails. The problem is that I'm unable to connect
>> to my incoming or outgoing servers. If I go in through Control Panel |
>> View 32-bit Control Panel Items | Mail, I can send/receive test messages
>> forever, but doing the same thing through Outlook always fails, issuing
>> the following messages:
>>
>> . Send test e-mail message: The specified server was found, but there was
>> no response from the server.
>> . Log onto incoming mail server (POP): The specified server was found,
>> but there was no response from the server.
>> . Find outgoing mail server (SMTP): Outlook could not connect to the
>> outgoing mail server (SMTP).
>>
>> Any ideas?
>>
>> Regards,
>> Graham R Seach
>>


 
G

Graham R Seach

#4
Just by way of additional information, the error number is 0x80042108

Regards,
Graham R Seach

"Roady [MVP]" <newsgroups_DELETE_@_DELETE_sparnaaij_NO_._SPAM_net> wrote in
message news:OZxYnjtpJHA.2124@TK2MSFTNGP05.phx.gbl...
> Do you have a virus scanner installed that integrates with Outlook?
> Disable/uninstall this integration and try again.
> See http://www.msoutlook.info/question/20
>
> >

>

>

>

>
>

>

>
> --->
> "Graham R Seach" <gseach@accessmvp.com> wrote in message
> news:FC248141-FE96-4B7B-B1EE-CD7B10B053CC@microsoft.com...
>> Hi guys,
>>
>> I just had a 32-bit Windows XP/Office 2003 machine die on me (fried
>> motherboard), so I bought a new box, but this time 64-bit onto which I
>> installed Vista Ultimate SP1 (but kept Office 2003).
>>
>> I wanted to transfer over all my Outlook 2003 stuff from the old hard
>> disk, to the new one, including my former inbox directory structure, all
>> my old emails and other stuff.
>>
>> Following Judy Gleeson's advice, I copied over the files, and Outlook
>> seems to have recognised them as expected. I can now see all my old inbox
>> folders and all the old emails. The problem is that I'm unable to connect
>> to my incoming or outgoing servers. If I go in through Control Panel |
>> View 32-bit Control Panel Items | Mail, I can send/receive test messages
>> forever, but doing the same thing through Outlook always fails, issuing
>> the following messages:
>>
>> . Send test e-mail message: The specified server was found, but there was
>> no response from the server.
>> . Log onto incoming mail server (POP): The specified server was found,
>> but there was no response from the server.
>> . Find outgoing mail server (SMTP): Outlook could not connect to the
>> outgoing mail server (SMTP).
>>
>> Any ideas?
>>
>> Regards,
>> Graham R Seach
>>


 
G

Graham R Seach

#5
Never mind. I found the problem on Google.

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MountPoints2\##sol#devtools]
had a Shell key appended to it. I deleted it, and all's well with the world.

Regards,
Graham R Seach

"Roady [MVP]" <newsgroups_DELETE_@_DELETE_sparnaaij_NO_._SPAM_net> wrote in
message news:OZxYnjtpJHA.2124@TK2MSFTNGP05.phx.gbl...
> Do you have a virus scanner installed that integrates with Outlook?
> Disable/uninstall this integration and try again.
> See http://www.msoutlook.info/question/20
>
> >

>

>

>

>
>

>

>
> --->
> "Graham R Seach" <gseach@accessmvp.com> wrote in message
> news:FC248141-FE96-4B7B-B1EE-CD7B10B053CC@microsoft.com...
>> Hi guys,
>>
>> I just had a 32-bit Windows XP/Office 2003 machine die on me (fried
>> motherboard), so I bought a new box, but this time 64-bit onto which I
>> installed Vista Ultimate SP1 (but kept Office 2003).
>>
>> I wanted to transfer over all my Outlook 2003 stuff from the old hard
>> disk, to the new one, including my former inbox directory structure, all
>> my old emails and other stuff.
>>
>> Following Judy Gleeson's advice, I copied over the files, and Outlook
>> seems to have recognised them as expected. I can now see all my old inbox
>> folders and all the old emails. The problem is that I'm unable to connect
>> to my incoming or outgoing servers. If I go in through Control Panel |
>> View 32-bit Control Panel Items | Mail, I can send/receive test messages
>> forever, but doing the same thing through Outlook always fails, issuing
>> the following messages:
>>
>> . Send test e-mail message: The specified server was found, but there was
>> no response from the server.
>> . Log onto incoming mail server (POP): The specified server was found,
>> but there was no response from the server.
>> . Find outgoing mail server (SMTP): Outlook could not connect to the
>> outgoing mail server (SMTP).
>>
>> Any ideas?
>>
>> Regards,
>> Graham R Seach
>>


 
G

Graham R Seach

#6
Please ignore. Wrong group.

- Graham

"Graham R Seach" <gseach@accessmvp.com> wrote in message
news:C253B069-9275-4372-B8CB-DB2F5346CA21@microsoft.com...
> Never mind. I found the problem on Google.
>
> [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MountPoints2\##sol#devtools]
> had a Shell key appended to it. I deleted it, and all's well with the
> world.
>
> Regards,
> Graham R Seach
>
> "Roady [MVP]" <newsgroups_DELETE_@_DELETE_sparnaaij_NO_._SPAM_net> wrote
> in message news:OZxYnjtpJHA.2124@TK2MSFTNGP05.phx.gbl...
>> Do you have a virus scanner installed that integrates with Outlook?
>> Disable/uninstall this integration and try again.
>> See http://www.msoutlook.info/question/20
>>
>> >>

>>

>>

>>

>>
>>

>>

>>
>> --->>
>> "Graham R Seach" <gseach@accessmvp.com> wrote in message
>> news:FC248141-FE96-4B7B-B1EE-CD7B10B053CC@microsoft.com...
>>> Hi guys,
>>>
>>> I just had a 32-bit Windows XP/Office 2003 machine die on me (fried
>>> motherboard), so I bought a new box, but this time 64-bit onto which I
>>> installed Vista Ultimate SP1 (but kept Office 2003).
>>>
>>> I wanted to transfer over all my Outlook 2003 stuff from the old hard
>>> disk, to the new one, including my former inbox directory structure, all
>>> my old emails and other stuff.
>>>
>>> Following Judy Gleeson's advice, I copied over the files, and Outlook
>>> seems to have recognised them as expected. I can now see all my old
>>> inbox folders and all the old emails. The problem is that I'm unable to
>>> connect to my incoming or outgoing servers. If I go in through Control
>>> Panel | View 32-bit Control Panel Items | Mail, I can send/receive test
>>> messages forever, but doing the same thing through Outlook always fails,
>>> issuing the following messages:
>>>
>>> . Send test e-mail message: The specified server was found, but there
>>> was no response from the server.
>>> . Log onto incoming mail server (POP): The specified server was found,
>>> but there was no response from the server.
>>> . Find outgoing mail server (SMTP): Outlook could not connect to the
>>> outgoing mail server (SMTP).
>>>
>>> Any ideas?
>>>
>>> Regards,
>>> Graham R Seach
>>>

>


 
Status
Not open for further replies.

Similar threads

Top