Mailbox databases dimsounted

Status
Not open for further replies.
A

Anand_N



After shutting down a DAG member, the mailbox databases on exchange 2010 show up as dismounted, when I run get-mailboxdatabaseCopystatus |fl, I get

contentindexstate : failed

I cannot mount the databases
 
F

Fazal Muhammad Khan_



Thank You for Your Post.

I think the majority of the Nodes are down thus Your AtiveManageer never allows to Mount the Database. Could you please elaborate on your exchange 2010 Topology ?

How many nodes are in teh DAG?

Where is the FSW ?

Is it deployed Acress Site ?

Read the below Article it mentions the Error that you are Receiving

http://technet.microsoft.com/en-us/library/ee364750.aspx

This example performs a switchover of the database DB5 to the Mailbox server MBX6. In this example, the database copy on MBX6 has a ContentIndexState of Failed. As a result, the SkipClientExperience parameter must be specified to activate the database copy on MBX6.


Copy Code

Move-ActiveMailboxDatabase DB5 MBX6 -SkipClientExperience


Regards

Fazal M Khan
 
A

Anand_N



Turned out the problem was that i had run out of disk space in the transaction log drive.

I had one transaction log drive for 2 mailbox databases, which filled up quickly.

I deleted all the transaction logs for one of the databases to free up some space (this is test environment thankfully) and then the 2 mailbox databases were able to mount.
 
F

Fazal Muhammad Khan_



Thank you for your Post here Anand

We are Glad to know that your issue has been resolved
for any Sort of help Please Donot Hesitate to post back on this Forum

Regards

Fazal M Khan
 
Status
Not open for further replies.
Top