Public Folders Broken After Exchange 2010 SP1 Upgrade

Status
Not open for further replies.
J

Jason Hollenberg

Hi everyone,

After our relatively painful upgrade to Exchange 2010 SP1 (from Exchange 2010 RTM) last week our users have discovered another problem. Messages to email-enabled public folders are getting dropped with the following NDR:

Delivery has failed to these recipients or groups:
Faxes (Faxes@anotherdomainweown.com) <mailto:Faxes@anotherdomainweown.com>
There's a problem with the recipient's mailbox. Please try resending the message. If the problem continues, please contact your helpdesk.
Diagnostic information for administrators:
Generating server: EXCHFE01.mydomain.com
Faxes@anotherdomainweown.com
#554 5.2.0 STOREDRV.Deliver.Exception:ObjectNotFoundException.MapiExceptionNotFound; Failed to process message due to a permanent exception with message Could not open folder. 16.55847:B9000000, 17.43559:00000000A8000000000000000000000000000000, 255.23226:00000000, 255.27962:44000000, 255.17082:BFF9FFFF, 0.25697:00000000, 4.21921:BFF9FFFF, 255.27962:FA000000, 255.1494:00000000, 255.26426:96000000, 4.18236:BFF9FFFF, 4.7974:BFF9FFFF, 255.1750:5E0E0000, 0.26849:00000000, 255.21817:BFF9FFFF ##

This happens whether we send to the public folders from internal or from external addresses. Help!
 
J

Jason Hollenberg

I've tried mail-disabling and then re-enabling the folders too but that had no effect.
 
J

Jason Hollenberg

I ran the repair request and that had no effect. Same error :(
 
J

Jason Hollenberg

Bueller?

Do I just need to delete my public folders and restore from backup? (I really hope there's a better answer than that)
 
J

James-Luo

Please check if the issue happens to all mail-enabled public folders

Please verify if the issue happens to the newly created mail-enabled public folder

Please check the following attributes of the problematic public folders

&middot; homemdb

&middot; mail

&middot; mailnickname

&middot; legacyexchangedn

Please verify if the public folder object deleted from MESO container after you mail-disabled the problematic public folders, and then mail-enable the folder again

James Luo

 
J

Jason Hollenberg

I ended up deleting the public folder store, creating a new (empty) one, and restoring from backup. That resolved the problem for me.
 
J

Jason Hollenberg

I spoke too soon... the problem seems to be back.

Delivery has failed to these recipients or distribution lists:
Faxes <mailto:faxes@customerdomain.com>
There's a problem with the recipient's mailbox. Microsoft Exchange will not try to redeliver this message for you. Please try resending this message, or provide the following diagnostic text to your system administrator.
________________________________
Sent by Microsoft Exchange Server 2007
Diagnostic information for administrators:
Generating server: exchfe04.mydomain.com
faxes@customerdomain.com
#550 5.2.0 STOREDRV.Deliver: The Microsoft Exchange Information Store service reported an error. The following information should help identify the cause of this error: " MapiExceptionNotAuthorized:16.18969:7C0E0000, 17.27161:000000005E020000000000006102000000000000, 255.23226:00000000, 255.27962:7A000000, 255.27962:0A000000, 255.27962:0E000000, 255.27962:0A000000, 255.27962:94000000, 255.17082:D6040000, 0.27745:D6040000, 4.21921:D6040000, 255.27962:FA000000, 255.1494:2B400000, 255.1238:0F010480, 0.39497:0F010480, 4.55881:0F010480, 0.27676:0F010480, 0.23580:0F010480, 0.36537:0F010480, 4.5587:0F010480, 0.65193:0F010480, 0.22086:0F010480, 6.14164:1DFAFFFF0B00F4651A010480, 6.8660:0F0104800B00F4651A010480, 6.21970:0F0104800B00F4651A010480, 6.21970:0F0104800B0097661A010480, 6.21970:0F010480B084A7660F010480, 4.31473:0F010480, 0.21097:0F010480, 4.8756:BFF9FFFF, 4.4580:05000780, 4.4408:05000780, 4.7637:D8040000, 4.5093:D6040000, 4.5318:D6040000, 4.10104:D6040000, 0.57449:0F010480, 4.6025:05000780, 4.5257:05000780, 4.4606:D6040000, 255.1750:6E673A20, 0.26849:D6040000, 255.21817:D6040000" . ##
 
M

Matt Giampapa

James-Luo,

We are seeing the exact same problem here. homemdb, mail, mailnickname, and legacyexchangedn are all defined. On the problem folder(s).

Both new and old Public Folders also see this behavior.

Is there anything we can do to resolve this? Like Jason we also still have an Exchange 2007 server that also has a public folder store on it replicating with this one.

Matt
 
M

Matt Giampapa

After a little investigation it turned out there was an additional Public Folder database that had been setup, but didn't have replicas yet. I'm not sure why Exchange was trying to deliver to this PF store, but at least it's easy to fix at that point.
 
Status
Not open for further replies.
Top