Installing SP1 on Hub/CAS servers in CAS Array

Status
Not open for further replies.
R

ravo2

Hi all,

is there any step-by-step like description of installing SP1 on CAS Array servers? This Technet article tells that " you must upgrade all Client Access servers in that array to Exchange 2010 SP1 at the same time" - however I do not know what does it excatly mean and how to go through the upgrade process.

I've done just " single server" or " two servers" scenarios upgrades until now, so I did not make any experience with upgrading the CAS Array.

Any advise will be highly appreciated!

Thanks!

R.*
 
M

Michel de Rooij

Upgrading in all of them in parallel would be difficult, but I guess what they mean is that you want to minimize the amount of time you have an CAS array with mixed RTM/SP1 servers. Since the backend (Hub/Mbx/UM) is still RTM you're good with SP1 and RTM CAS servers in front (assuming you're following the CHUM - CAS/Hub/UM/Mbx - order).

Note: If you configured static ports don't forget they're configured in registry with SP1 (HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\services\MSExchangeAB\Parameters\RpcTcpPort ), not in Microsoft.exchange.addressbook.service.exe.config (RTM)
Michel de Rooij,
MCITP Ent.Msg 2007+2010| MCTS W2008, Ex2007+2010 Conf, OCS2007 Conf | MCSE+Msg2k3 | MCSE+Inet2k3 | Prince2 Fnd | ITIL
I blog on http://eightwone.wordpress.com/ and tweet on http://twitter.com/mderooij
 
R

ravo2

Hi Michael, many thaks for your reply. I'll go trough it this friday, I hope I'll can post here some good kind of news... :)

R.*
 
R

ravo2

I've just installed SP1 on our Hub/CAS NLB servers using the same steps as installing any other other update:

1) Drain/stop NLB node
2) stop all Exchange services
3) isntall the patche(s)

Repeate the above steps for each NLB cluster member in sequence

All seems to be OK, SCOM reports all Hub/CAS server as " green" , however, in the App EventLog on both Hub/CAS servers there are Errors like this:

---
Current User: DOMAIN\extest_xxxxxxxxxx'
Exchange Control Panel detected an invalid canary from request for URL 'https://SERVER/ecp/RulesEditor/InboxRules.svc/GetList'.
Canary in cookie: '<something_like_GUID>' mismatch with canary in header/form: ''.

---
I cannot find any relevant informatino about this error...

R.*
 
R

rosenstc

I installed the Update Rollup 1, but I am still getting this error as well:

Log Name: Application
Source: MSExchange Control Panel
Date: 10/12/2010 8:51:06 AM
Event ID: 38
Task Category: General
Level: Error
Keywords: Classic
User: N/A
Computer: mail3.domain.com
Description:
Current User: 'domain\extest_5d395dd030274'
Exchange Control Panel detected an invalid canary from request for URL 'https://mail.domain.com/ecp/RulesEditor/InboxRules.svc/GetList'.
Canary in cookie: 'bf96c279-41cd-415c-954a-5bea0fa23a22' mismatch with canary in header/form: ''.
Event Xml:
<Event xmlns=" http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event" >
<System>
<Provider Name=" MSExchange Control Panel" />
<EventID Qualifiers=" 49152" >38</EventID>
<Level>2</Level>
<Task>1</Task>
<Keywords>0x80000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime=" 2010-10-12T15:51:06.000000000Z" />
<EventRecordID>20740</EventRecordID>
 
J

James-Luo

Then, the most possible cause is &ldquo;Test-EcpConnectivity&rdquo; task. When verify request canary, an unnecessary error log is written to windows event. The cmdlet is running frequently in the exchange 2010 MP when you are using SCOM

The issue will be fixed in the future update patch

Workaround is to see if the &ldquo;Test-EcpConnectivity&rdquo; task could be disallowed in the SCOM temporarily, please use the &ldquo;System Center Operations Manager&rdquo; forums which would provide useful information on this product
James Luo

 
R

ravo2

Well, I'll " safely ignore" this error until the Exchange/MP path will come.

Thank You, James!

R.*
 
Status
Not open for further replies.
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
S OWA in Exchange 20120 not working after installing a new certificate and applying SP1 Exchange Server Administration 1
D Installing SP1 for Exchange 2010 Exchange Server Administration 2
J Roll Back Options for installing SP1 on a DAG Exchange Server Administration 5
D Enabling UM on a user after installing SP1 Exchange Server Administration 2
C Installing Exchange 2010 SP1 in a Sub domain... Exchange Server Administration 5
A Error Installing Exchange 2010 SP1 on Exchange 2010 Exchange Server Administration 5
I Installing the first exchange 2010 with SP1 Exchange Server Administration 2
R Problem installing Unified Messaging on Exchange 2010 SP1 Exchange Server Administration 3
A Problem installing SP1 for Exchange 2010 Exchange Server Administration 8
J Exchange 2010 SP1 upgrade error when installing mailbox role Exchange Server Administration 5
R problem installing exchange 2010 sp1 -failed due to $error.Clear(); Exchange Server Administration 3
M Exchange 2010 SP1 fails during installing.... Exchange Server Administration 6
H error when installing sp1 of exchange server 2010 on and existing exchange server 2010 Exchange Server Administration 3
P Problems with CAS IIS after installing SP1 Exchange Server Administration 13
S Exchange 2010 Management Powershell missing after installing SP1 Unable to load Exchange Server exshell.psc1 Exchange Server Administration 1
D Can't delete items from OWA after installing Exchange 2010 SP1 Exchange Server Administration 7
D Error when installing Exchange 2010 SP1 at Mailbox role Exchange Server Administration 10
B Exchange 2010 Management Powershell missing after installing SP1 Exchange Server Administration 4
J Problem installing exchange 2010 SP1 Admin Tools Role Exchange Server Administration 19
G Hotfix requirements when installing Exchange 2010 SP1 - Help! Exchange Server Administration 8
O Help .. got lost ... installing Office like 2016 Using Outlook 5
Mark Foley Color Categories on IMAP mail lost when installing new Windows 7 workstation Using Outlook 12
e_a_g_l_e_p_i A question about installing office 2013 Pro and using my .pst from office 2010 Using Outlook 12
jChambler BCM not installing properly with Outlook 360 BCM (Business Contact Manager) 3
R Installing BCM BCM (Business Contact Manager) 0
C Error installing BCM: requires outlook BCM (Business Contact Manager) 25
M ctrl-c/v/x suddenly not working since installing office 2013/365 Using Outlook 1
C Outlook 2010, Need to restrict domain users from installing any sort of a addin in outlook Using Outlook 2
makinmyway Trouble Installing BCM Outlook 2013; Endless Install Loop Happens Using Outlook 0
R Missing Backup command in File menu after installing pfback.exe Using Outlook 2
V Installing Apps from MS Online Store Using Outlook 5
S Installing Exchange 2007 on Outlook 2007 with a previous POP3 account Using Outlook 1
I Links not working after un-installing Google Chrome Using Outlook 2
S Installing Outlook 2007 - but using Windows Live Mail as 'the Master' for mails Using Outlook 3
G Installing an email cert into Exchange OWA Exchange Server Administration 6
S 6 to 8 second delay in folders opening since installing a number of updates yesterday. Using Outlook 1
M Unable to receive after installing updates Using Outlook 1
M After installing Exchange 2010, how to get things to work????? Exchange Server Administration 1
H Outlook 2007 slow folder content display after installing kb2412171 Using Outlook 33
R Can not import dbx files from outlook express into outlook 2003 after installing windows 7 64 bit Using Outlook 1
W installing exchange 2010 with multiple forest (Cross-forest) Exchange Server Administration 2
C Installing Outlook 2003 on a new Windows 7 Desktop and transferring data via Easy Transfer Using Outlook 3
Y error when installing mailbox role Exchange Server Administration 4
C Get "The installation of this package failed" errmsg when Installing Facebook Connector. Using Outlook 2
J Installing MS Hotmail on OUTLOOK list Using Outlook 2
H Exchange 2007 - After Installing Forefront on My Exchange , OWA encountered an error Using Outlook 2
S Installing New Exchange 2010 Exchange Server Administration 4
S Installing Exch2010 Exchange Server Administration 3
I I get a COM class error when i open Outlook after un-installing Trend Micro client Using Outlook 4
B Trouble installing office because of outlook and BCM? Using Outlook 1
Similar threads


















































Top