MS outlook 2010 is keep on prompting user name and password from the EXCHANGE SERVER 2007 SP1 64 BIT

Status
Not open for further replies.
N

NIYAS2000

Dear all,

I am facing a strange problem some of my users they are getting outlook is prompting user name and password, my network structure as follows

MS windows 2008 Doamin controller (Active direcotry) exchange I am using front and backend consept. Both machines are 64bit exchange 2007 SP1 is installed.

In the client side I have some users they are using windows 7 business edition, outlook 2010, these users some times daily 3 or 4 times it is asking username and password. When it asks I am telling the user to restart after restarting the client pc it will be ok for next hours….again it will appear after some hours.

I couldn"t get any idea….would any body can me help on this………….

Regards

NIYAS
 
E

Ed Crowley [MVP]

Probably misconfigured OAB, EWS and/or AutoDiscover virtual directories. Check your authentication settings.

Ed Crowley MVP " There are seldom good technological solutions to behavioral problems."
 
A

Allen Song

Hi,

Did you check the Connection Status of the Outlook when this issue occurred?

Allen

Allen Song
 
N

NIYAS2000

Dear Ed Crowley [MVP]

As you said i checked OAB, EWS and/or AutoDiscover virtual directories i didnt find any problems, i am using NTLM Authentication

My question is it is affecting only some Windows 7 Users with outlook 2010.

@ Allen Song

The connection staus is online..

Now i am doing removing the exchange user account in outlook configuration mode and re configure the account then it will be ok for some times may 1 day or some hours......again after some time it will pop up.....

I have no idea....
 
N

NIYAS2000

Dearall,

Now i am getting the same error (outlook office 2007 keep on prompting user and password in windows xp sp2 machines) before this happend only some windows 7 with outlook 2010 machines. now it is started in outlook 2007 under windows xp opertating system.This problem not all users some users only. right now i am solving this issue who ever it complaint i am reconfiguring the email account through control panel Email tab.

Please help on this... i have checked the exchange best practise analyzer ther is compaint it is showing all good except Exchange2007 REadiness check this it showing as error

regards

NIYAS
 
E

Ed Crowley [MVP]

Look at the results from:

Get-ClientAccessServer | fl name,AutoDiscoverServiceInternalUri

Get-AutodiscoverVirtualDirectory | fl

Get-OABVirtualDirectory | fl

Get-WebServicesVirtualDirectory | fl

and see if there is anything misconfigured, particularly the URLs and authentication settings.

Ed Crowley MVP " There are seldom good technological solutions to behavioral problems."
 
N

NIYAS2000

@ Ed Crowley

As you said i have extracted each power shell command as follows....please help on this i am very new to exchange 2007

1. Get-ClientAccessServer | fl name,AutoDiscoverServiceInternalUri
Name : EXCHANGE02
AutoDiscoverServiceInternalUri : https://exchange02.zamiloffshore.com/Autodisco
ver/Autodiscover.xml
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------2. Get-AutodiscoverVirtualDirectory | fl
Name : Autodiscover (Default Web Site)
InternalAuthenticationMethods : {Basic, Ntlm, WindowsIntegrated}
ExternalAuthenticationMethods : {Basic, Ntlm, WindowsIntegrated}
BasicAuthentication : True
DigestAuthentication : False
WindowsAuthentication : True
MetabasePath : IIS://exchange02.zamiloffshore.com/W3SVC/1/ROOT
/Autodiscover
Path : D:\Exchange Server\ClientAccess\Autodiscover
Server : EXCHANGE02
InternalUrl :
ExternalUrl :
AdminDisplayName :
ExchangeVersion : 0.1 (8.0.535.0)
DistinguishedName : CN=Autodiscover (Default Web Site),CN=HTTP,CN=P
rotocols,CN=EXCHANGE02,CN=Servers,CN=Exchange A
dministrative Group (FYDIBOHF23SPDLT),CN=Admini
strative Groups,CN=zamiloffshore,CN=Microsoft E
xchange,CN=Services,CN=Configuration,DC=zamilof
fshore,DC=com
Identity : EXCHANGE02\Autodiscover (Default Web Site)
Guid : 7a5bab59-0228-4095-a9ea-490b49d63bae
ObjectCategory : zamiloffshore.com/Configuration/Schema/ms-Exch-
Auto-Discover-Virtual-Directory
ObjectClass : {top, msExchVirtualDirectory, msExchAutoDiscove
rVirtualDirectory}
WhenChanged : 8/12/2010 1:48:12 PM
WhenCreated : 8/12/2010 1:48:12 PM
OriginatingServer : ZOSCODC01.zamiloffshore.com
IsValid : True
----------------------------------------------------------------____________________

3. Get-OABVirtualDirectory | fl
Name : OAB (Default Web Site)
PollInterval : 480
OfflineAddressBooks : {Default Offline Address Book}
RequireSSL : False
MetabasePath : IIS://exchange02.zamiloffshore.com/W3SVC/1/ROOT
/OAB
Path : D:\Exchange Server\ClientAccess\OAB
Server : EXCHANGE02
InternalUrl : http://exchange02.zamiloffshore.com/OAB
InternalAuthenticationMethods : {WindowsIntegrated}
ExternalUrl :
ExternalAuthenticationMethods : {WindowsIntegrated}
AdminDisplayName :
ExchangeVersion : 0.1 (8.0.535.0)
DistinguishedName : CN=OAB (Default Web Site),CN=HTTP,CN=Protocols,
CN=EXCHANGE02,CN=Servers,CN=Exchange Administra
tive Group (FYDIBOHF23SPDLT),CN=Administrative
Groups,CN=zamiloffshore,CN=Microsoft Exchange,C
N=Services,CN=Configuration,DC=zamiloffshore,DC
=com
Identity : EXCHANGE02\OAB (Default Web Site)
Guid : 44ccc6d6-c970-4eb4-bf63-c85bfc45af57
ObjectCategory : zamiloffshore.com/Configuration/Schema/ms-Exch-
OAB-Virtual-Directory
ObjectClass : {top, msExchVirtualDirectory, msExchOABVirtualD
irectory}
WhenChanged : 8/12/2010 1:48:08 PM
WhenCreated : 8/12/2010 1:48:08 PM
OriginatingServer : ZOSCODC01.zamiloffshore.com
IsValid : True
________

4. Get-WebServicesVirtualDirectory | fl
InternalNLBBypassUrl : https://exchange02.zamiloffshore.com/ews/exchan
ge.asmx
Name : EWS (Default Web Site)
InternalAuthenticationMethods : {Ntlm, WindowsIntegrated}
ExternalAuthenticationMethods : {Ntlm, WindowsIntegrated}
BasicAuthentication : False
DigestAuthentication : False
WindowsAuthentication : True
MetabasePath : IIS://exchange02.zamiloffshore.com/W3SVC/1/ROOT
/EWS
Path : D:\Exchange Server\ClientAccess\exchweb\EWS
Server : EXCHANGE02
InternalUrl : https://exchange02.zamiloffshore.com/EWS/Exchan
ge.asmx
ExternalUrl :
AdminDisplayName :
ExchangeVersion : 0.1 (8.0.535.0)
DistinguishedName : CN=EWS (Default Web Site),CN=HTTP,CN=Protocols,
CN=EXCHANGE02,CN=Servers,CN=Exchange Administra
tive Group (FYDIBOHF23SPDLT),CN=Administrative
Groups,CN=zamiloffshore,CN=Microsoft Exchange,C
N=Services,CN=Configuration,DC=zamiloffshore,DC
=com
Identity : EXCHANGE02\EWS (Default Web Site)
Guid : bb933e8b-48cd-4776-8887-7f7a93fd131f
ObjectCategory : zamiloffshore.com/Configuration/Schema/ms-Exch-
Web-Services-Virtual-Directory
ObjectClass : {top, msExchVirtualDirectory, msExchWebServices
VirtualDirectory}
WhenChanged : 8/12/2010 1:48:23 PM
WhenCreated : 8/12/2010 1:48:23 PM
OriginatingServer : ZOSCODC01.zamiloffshore.com
IsValid : True
--------------------------------------------------------------------------- hope these settings are correct please help to sort out this issue..

regards

NIYAS
 
E

Ed Crowley [MVP]

It's hard to say why you would be getting such prompts. One time I've seen that happen was when a user had a computer that was connected simultaneously between the internal and external networks, so Outlook was switching between authentication methods.

Ed Crowley MVP " There are seldom good technological solutions to behavioral problems."
 
N

NIYAS2000

@Ed Crowley

First thank you very much your replay. I am very sorry i didnt understad why it happening like this....would you please give some solution

regards

NIYAS
 
A

arinchang

Does any one have a good solution reason for this happening.

I am running SBS2008 (used companyname.local) as the domain.

dell optiplex 380 workstations running Windows 7, office 2010.

Each time I open Outlook 2010 I get the windows security pop up.

Connecting to username@companydomain.local

Could it be a problem with how we configured the email accounts

username@companydomain.com

that is giving the problem?

Please help!
 
N

NIYAS2000

In my case something diffrent ...

i am getting the errors only couple of computers............

i have more 300 computures it is ok with all............ except some computers...

what could be the problem

well no idea even microsoft can not help who can ...?
 
N

NIYAS2000

i have some goo news....

as i said before while logged to windows operating system with in a minute i am openning outlook 2007 that time it is asking user name and password.

now i noticed that after logging to the operating system wait for 5 minutes.....and open outlook there is no problem everything is working fine.....

any idea what could be the proble

Domain controller :windows 2008 R2 enterprise edition

exchange server : operating system -> windows 2003 R2 enterprise edition with exchange 2007 sp1 enterprise edition....

if any body any clues please let me know

regards

NIYAS
 
K

kajbjo

Very strange!

I have the same issue.

SBS2008 recently installed, client with with Win7 and Office 2010 recently installed.
Logging on the client = no problem Starting outlook 2010 prompts for the users password over and over no matter how many times I put it in or what I change the password to :(

Help?! o_O

Thanks
 
N

NIYAS2000

In My case i have installed exchange server on windows 2003 R2 Enterprise edition (64bit). Yes My two domain controllers are using winodws 2008 R2 (64bit)

do you think i have to disable ipv6 in domain controller .......what is your opinion..??

regards

NIYAS
 
M

mouhamad

Very strange!

I have the same issue.

SBS2008 recently installed, client with with Win7 and Office 2010 recently installed.
Logging on the client = no problem Starting outlook 2010 prompts for the users password over and over no matter how many times I put it in or what I change the password to :(

Help?! o_O

Thanks

new install of exchange 2010 sp1 /hosting

has anyone seen any issues with authentication with outlook 2010??

incoming/outgoing server (mail.myorg.com)

outlook 2007, send/recieve (pop mail)no problems!!

outlook 2010 receives email just fine. sending failures. I have tried 3 different pc's with xp/win7 pro

outgoing server requires SMTP authentication" selected" :

1-if i choose " use same settings as incoming server" i keep getting prompted with username/password box.

2- if i choose " log into incoming mail server before sending mail" i get error: '550 5.7.1 Unable to relay'

againg..this works under 2007..and when i click the " test account setting" it goes though NO PROBLEM, I even get a test message..????

any suggestions??
 
A

Andragoras

I am having the same symptom in my environment.
Exchange 2010 Outlook 2010x86

Symptoms are on Win7x64 computers. This is only showing up on 2 users workstations so far.

Steps I have attempted to fix the problem:
Enabled logging on client. Can't find a specific issue in the log, although I may not know what I am looking at. Run BPA on Exchange. Did not find anything related to this issue directly. Have attempted to repair the mailbox on the clients computer to no effect. In my environment we are fairly certain it is a client issue, I just don't know where to look for the error. Any assistance is appreciated.
 
M

Michalec

I am having the same issue and another problem that may or may not be related.

My info:
SBS2008 Standard
Clients: XP Pro and Vista Bus
local domain: das.local
internet domain: delanes.com

When my users open Outlook 2010 they are prompted for a username and password for theirname@delanes.com. To log in here they must enter theirname@das.local and their password. They then receive a autodiscover.delanes.com Security Alert saying the name on the security certificate is invalid or does not match the name of the site. If I open this certificate it is issued to www.promocommerce.com by Verisign. Who the heck is this and why is Outlook trying to use their certificate? More importantly, how do I make it use my servers certificate?

Also, I was able to fix the login problem on Windows XP by Going to Control Panel / User Management, Select the user, Click the Advanced Tab, enter Thiername@das.local and the passwords. This does not work on Windows Vista Bus however.
Get-ClientAccessServer | fl

Name : SERVER

OutlookAnywhereEnabled : True

AutoDiscoverServiceCN : SERVER

AutoDiscoverServiceClassName : ms-Exchange-AutoDiscover-Service

AutoDiscoverServiceInternalUri : https://remote.delanes.com/Autodiscover/Autodiscover.xml

AutoDiscoverServiceGuid : 77378f46-2c66-4aa9-a6a6-3e7a48b19596

AutoDiscoverSiteScope : {Default-First-Site-Name}

IsValid : True

OriginatingServer : SERVER.das.local

ExchangeVersion : 0.1 (8.0.535.0)

DistinguishedName : CN=SERVER,CN=Servers,CN=Exchange Administrative Group (FYDIBOHF23SPDLT),CN=Administrative Groups,CN=First Organization,CN=Microsoft Exchange,CN=Services,CN=Configuration,DC=das,DC=local

Identity : SERVER

Guid : 8c4d76f5-812c-4aa6-9ff9-867a7973661c

ObjectCategory : das.local/Configuration/Schema/ms-Exch-Exchange-Server

ObjectClass : {top, server, msExchExchangeServer}

WhenChanged : 11/4/2010 2:15:04 PM

WhenCreated : 10/10/2010 9:27:30 PM

Any help is greatly appreciated.
 
M

mouhamad

well this problem just got more bizzar!!!!

i sent the 2010 user and email (requested read reciept) and got a reciept back!!!!!!!!

but when he tried to send me an email, the email did NOT go through??????????????

????help????
 
Status
Not open for further replies.
Similar threads
Thread starter Title Forum Replies Date
Patrick van Berkel Best way to share (and keep up-to-date) Macro's in Outlook 2010 Outlook VBA and Custom Forms 6
L Outlook 2010 - Keep getting "Corrupted File" Msgs Using Outlook 4
W Outlook 2010 Share calendar but keep color formatting Using Outlook 2
C Keep personal maps structure when reopening OUTLOOK 2010 Using Outlook 1
W Outlook 2010: Need to keep restarting outlook to download mail from a MAPI server Using Outlook 4
N Exchange 2010 RPC Over HTTPS, outlook keep trying port 135 Exchange Server Administration 9
D Outlook 2007 vs. Outlook 2010 -- ToDo Bar Using Outlook 0
e_a_g_l_e_p_i I think it may be time to upgrade from Outlook 2010 Using Outlook 3
T Why does outlook 2010 convert only some forum notifications to plain text? Using Outlook 0
I Error saving screenshots in a custom form in outlook 2016, outlook 365 - ok in outlook 2013, outlook 2010 Outlook VBA and Custom Forms 5
M Outlook 2010 Problem with OutLook 2010 32 bit, after Windows Auto Update Using Outlook 3
M PST import from Outlook 2007 to 2010 - Address Book contacts all in 1 group Using Outlook 4
D Outlook 2010 account setup fails in particular domain Using Outlook 3
B Outlook 2010 is Auto Purging when not configured for that Using Outlook 1
W Outlook 2010 Reading Pane Slows Startup Using Outlook 3
S Outlook 2010 unable to change default font Using Outlook 7
B Outlook 2010 Can not find a certain file in M/S Outlook 2010. Using Outlook 1
Mark Foley Cannot enable add-in in outlook 2010 Using Outlook 0
W Outlook 2010 some sent items marked unread now (was Ok before) Using Outlook 0
RBLampert Updating from Outlook 2010 to Outlook 365 Using Outlook 0
L What are the risks of opening an Outlook 2016 .pst file in Outlook 2010? Using Outlook 4
S Unable to remove rule outlook 2010 Using Outlook 0
N Outlook 2010 Flag blocked for Safe Senders List???? Using Outlook 7
dweller Outlook 2010 Rule Ignores VBA Script Outlook VBA and Custom Forms 2
Mark Foley Unable to subscribe to published calendar in Outlook 2010 Using Outlook 4
K Maximum Categorize Shortcuts In Outlook 2010? Using Outlook 1
E Unable to open Outlook 2010 after adding new email account Using Outlook 4
RBLampert Outlook 2010 no longer (?) shrinks large images Using Outlook 4
N Outlook 2010 will not send nor receive Using Outlook 4
U Outlook 2010 'freezes' before moving emails Using Outlook 2
P Outlook 2010 trusted emails going to spam folder Using Outlook 18
E Outlook 2010 Subject sort uses Thread-Topic for grouping Using Outlook 2
King Mustard Maximum Categorize shortcuts in Outlook 2010? Using Outlook 1
C Outlook 2010 keeps asking for username and password Using Outlook 1
M Duplicate Primary Mail Accounts outlook 2010 Using Outlook 0
T Compacting Outlook 2010 OST results in old emails being re-sent Using Outlook 6
K Outlook 2010 duplicate download emails 1 inbox 1 PST no updates Using Outlook 3
D create an html table in outlook custom form 2010 using vba in MsAccess Outlook VBA and Custom Forms 7
Potty Ash MS Outlook 2010 custom form - validation or formula to request user to check a checkbox Outlook VBA and Custom Forms 16
RBLampert Outlook 2010 sends to/receives from some Gmail addresses but not others Using Outlook 3
e_a_g_l_e_p_i Question about address book in Outlook 2010 Using Outlook 9
e_a_g_l_e_p_i Is there a good third party SPAM filter that intergrates with Outlook 2010 Using Outlook 7
e_a_g_l_e_p_i Another reinstall of Outlook 2010 issue Using Outlook 10
S Outlook 2010 Cannot Open Attachments Using Outlook 14
Justo Horrillo Issue with rules in Outlook 2010 Using Outlook 4
L Upgrade from Outlook 2010-any reason to? Using Outlook 1
C Attached Files outlook 2010 Using Outlook 1
C Attached files on Outlook 2010 Sp1 & Exc 2013 are missing Exchange Server Administration 1
EaglePI Outlook 2010 need help with rules Using Outlook 0
K can not reinstall outlook 2010 Exchange Server Administration 0

Similar threads

Top