Exchange 2007 Free Busy issues.

Status
Not open for further replies.
F

Frederic_CH

Hi @all

We have following issue:

The free Busy isn't shown neither in 2007 Client, nor in 2003 Client. But on the OWA it is shown normally as usual.

I've Checked the SSL Setting on both Server, sll is deactivated and Windows Auth is enabled

Clean Freebusy did not work for me

has anyone a hint?

Thx in advance

Frederic
 
S

SR_

From Outlook do a Test Email Autoconfiguration and see if you are able to get the correct Autodiscover url's

Try browsing https://<FQDN>/Autodiscover/Autodiscover.xml, on the Exchange server you should get a status code 600

if this works then try https://<FQDN>/EWS/exchange.asmx on the Exchange server you should get a XML output.

If these does not work you can try to recreate Autodiscover and ExchangeWebServices VDIR's make sure that you take a backup prior from IIS and then recreate.

Keep us posted !!!

- Saakar
 
F

Frederic_CH

Hi Saakar

Her is my logfile for the autodiscover

<?xml version=" 1.0" encoding=" utf-8" ?>
<Autodiscover xmlns=" http://schemas.microsoft.com/exchange/autodiscover/responseschema/2006" >
<Response xmlns=" http://schemas.microsoft.com/exchange/autodiscover/outlook/responseschema/2006a" >
<User>
<DisplayName>Hilfiker, Frederic</DisplayName>
<LegacyDN>/o=Mail XXXX/ou=Exchange Administrative Group (FYDIBOHF23SPDLT)/cn=Recipients/cn=HILFIFR1</LegacyDN>
<DeploymentId>a3b29e96-d855-4828-b374-fda53c311cca</DeploymentId>
</User>
<Account>
<AccountType>email</AccountType>
<Action>settings</Action>
<Protocol>
<Type>EXCH</Type>
<Server>SRVEXXXX.XXXX.int</Server>
<ServerDN>/o=Mail XXXX/ou=Exchange Administrative Group (FYDIBOHF23SPDLT)/cn=Configuration/cn=Servers/cn=SRVEXXXX</ServerDN>
<ServerVersion>72038053</ServerVersion>
<MdbDN>/o=Mail XXXX/ou=Exchange Administrative Group (FYDIBOHF23SPDLT)/cn=Configuration/cn=Servers/cn=SRVEXXXX/cn=Microsoft Private MDB</MdbDN>
<PublicFolderServer>SRVMXXX.XXXX.int</PublicFolderServer>
<AD>SRVDC01.XXXX.int</AD>
<ASUrl>https://SRVMXXX.XXXX.int/EWS/Exchange.asmx</ASUrl>
<EwsUrl>https://SRVMXXX.XXXX.int/EWS/Exchange.asmx</EwsUrl>
<OOFUrl>https://SRVMXXX.XXXX.int/EWS/Exchange.asmx</OOFUrl>
<UMUrl>https://SRVMXXX.XXXX.int/UnifiedMessaging/Service.asmx</UMUrl>
<OABUrl>http://SRVMXXX.XXXX.int/OAB/1130c882-5654-4995-9d35-f870702e016f/</OABUrl>
</Protocol>
<Protocol>
<Type>EXPR</Type>
<Server>mail.XXXX.ch</Server>
<SSL>On</SSL>
<AuthPackage>Basic</AuthPackage>
<ASUrl>https://mail.XXXX.ch/EWS/Exchange.asmx</ASUrl>
<EwsUrl>https://mail.XXXX.ch/EWS/Exchange.asmx</EwsUrl>
<OOFUrl>https://mail.XXXX.ch/EWS/Exchange.asmx</OOFUrl>
<OABUrl>https://mail.XXXX.ch/OAB/1130c882-5654-4995-9d35-f870702e016f/</OABUrl>
</Protocol>
<Protocol>
<Type>WEB</Type>
<External>
<OWAUrl AuthenticationMethod=" Fba" >https://mail.XXXX.ch/owa</OWAUrl>
<Protocol>
<Type>EXPR</Type>
<ASUrl>https://mail.XXXX.ch/EWS/Exchange.asmx</ASUrl>
</Protocol>
</External>
<Internal>
<OWAUrl AuthenticationMethod=" Basic, Fba" >https://SRVEXXXX.XXXX.int/owa</OWAUrl>
<OWAUrl AuthenticationMethod=" Basic" >https://SRVMXXX.XXXX.ch/owa</OWAUrl>
<Protocol>
<Type>EXCH</Type>
<ASUrl>https://SRVMXXX.XXXX.int/EWS/Exchange.asmx</ASUrl>
</Protocol>
</Internal>
</Protocol>
</Account>
</Response>
</Autodiscover>
 
F

Frederic_CH

Here is my log for autodiscover
<?xml version=" 1.0" encoding=" utf-8" ?>

- <Autodiscover xmlns=" http://schemas.microsoft.com/exchange/autodiscover/responseschema/2006" >

- <Response>

- <Error Time=" 16:22:11.2171196" Id=" 3625259528" >
<ErrorCode>600</ErrorCode>
<Message>Invalid Request</Message>
<DebugData />
</Error>
</Response>
</Autodiscover>

and here is the 2nd output (partially)
<?xml version=" 1.0" encoding=" utf-8" ?>

- <wsdl:definitions xmlns:soap=" http://schemas.xmlsoap.org/wsdl/soap/" xmlns:tns=" http://schemas.microsoft.com/exchange/services/2006/messages" xmlns:s=" http://www.w3.org/2001/XMLSchema" targetNamespace=" http://schemas.microsoft.com/exchange/services/2006/messages" xmlns:wsdl=" http://schemas.xmlsoap.org/wsdl/" xmlns:t=" http://schemas.microsoft.com/exchange/services/2006/types" >

- <wsdl:types>

- <xs:schema xmlns:xs=" http://www.w3.org/2001/XMLSchema" >
<xs:import namespace=" http://schemas.microsoft.com/exchange/services/2006/messages" schemaLocation=" messages.xsd" />
</xs:schema>
</wsdl:types>

- <wsdl:message name=" ConvertIdSoapIn" >
<wsdl:part name=" request" element=" tns:ConvertId" />
<wsdl:part name=" RequestVersion" element=" t:RequestServerVersion" />
</wsdl:message>
 
S

SR_

I am assuming you tried to browse

https://SRVMXXX.XXXX.int/EWS/Exchange.asmx

When you received this output, if yes then its the correct Output. can you do the same test from domain joined client. Also I want to know which users are we checking F/B off i mean all your users are on Exchange 2007/2010 or do you have any legacy servers as well in the domain namely Exchange 2003? check if you can set OOF for the same users..

Cross Verify all the Exchange VDIR's authentication settings

Default settings for Exchange-related virtual directories in Exchange Server 2007

http://msexchangeteam.com/archive/2008/02/01/447989.aspx

- Saakar
 
J

James-Luo

For error 403, please go to IIS log, and then find the traces that contain the error (KB 943891)

Please refer to the article below to troubleshoot the issue

Troubleshooting Free/Busy Information for Outlook 2007

Please increase the diagnostic logging level on the availability service component, reproduce the issue, and then search for related error event in the application log on the CAS server

&middot; MSExchange Availability\Availability Service

&middot; MSExchange Availability\Availability Service General

&middot; MSExchange Availability\Availability Service Authentication

&middot; MSExchange Availability\Availability Service Authorization

James Luo

 
F

Frederic_CH

Hi There

Thanks for your reply...

I have to rectify,

Exchange 2007 Server

We could deal with the problem in the 2007 and 2010 Outlook Clients. But we are still facing the problem in outlook 2003 Client.

Does your post deal with 2003 or only with 2007?

Thx in advace
 
J

James-Luo

No, the article and the method above is used to troubleshoot availability service functionality for outlook 2007 and outlook 2010

Outlook 2003 is using the free busy data that has been published in public folder

You can use MFCMAPI tool to verify the free busy message on public folder, republish the free/busy data with /cleanfreebusy switch

Useful tools while troubleshooting Outlook issues (3) - MFCMAPI

James Luo

 
F

Frederic_CH

when I go to the Fee Busy on the public folders.... I Get the Error could not get property list from objecr.

Error: Couldn't get property list from object
Code: MAPI_E_EXTENDED_ERROR == 0x80040119
Function (null)
File .\MAPIFunctions.cpp
Line 1170

and

Error: GetProps(NULL) failed
Code: MAPI_E_EXTENDED_ERROR == 0x80040119
Function (null)
File .\SingleMAPIPropListCtrl.cpp
Line 302

can you advise?

Thanks in advance
 
J

James-Luo

You said there"re two server and it"s exchange 2007, can you describe more about the exchange topology and the public folder databases on them?

Please run the cmdlet below and post the output about the subfolders under the &ldquo;Schedule+ Free Busy&rdquo; container

Get-PublicFolder " \Non_IPM_SubTree\" -Recurse | fl name,replicas

James Luo

 
F

Frederic_CH

HI James-Luo

that's right, we were Planning to migrate on 2010. For this, we installed a second Mailserver on a 2008R2 machine. But thisone isn't productive at this time. (Is up and running smoothly, but does only host a testmailbox at this time)

SRVMAIL01 (old instance, holding all mailboxes 2003R2)

SRVEXC01 (new instance 2008R2)

The Output:
[PS] M:\>Get-PublicFolder " \Non_IPM_SubTree\" -Recurse | fl name,replicas
Name : NON_IPM_SUBTREE
Replicas : {}

Name : EFORMS REGISTRY
Replicas : {}

Name : Events Root
Replicas : {SRVEXC01\Second Storage Group\Public Folder Database}

Name : OFFLINE ADDRESS BOOK
Replicas : {}

Name : /o=Mail NSNW/cn=addrlists/cn=oabs/cn=Default Offline Address Book
Replicas : {}

Name : OAB Version 2
Replicas : {}

Name : OAB Version 3a
Replicas : {}

Name : OAB Version 4
Replicas : {}

Name : /o=Mail NSNW/cn=addrlists/cn=oabs/cn=NSNW
Replicas : {SRVMAIL01\Second Storage Group\Public Folder Database}

Name : OAB Version 2
Replicas : {SRVMAIL01\Second Storage Group\Public Folder Database}

Name : OAB Version 3a
Replicas : {SRVMAIL01\Second Storage Group\Public Folder Database}

Name : OAB Version 4
Replicas : {SRVMAIL01\Second Storage Group\Public Folder Database}

Name : EX:/o=Mail NSNW/ou=Exchange Administrative Group (FYDIBOHF23SPDLT)
Replicas : {}

Name : OWAScratchPad{121353A0-2A10-4D28-8ED8-2DCCDDB1A044}
Replicas : {}

Name : OWAScratchPad{121353A0-2A10-4D28-8ED8-2DCCDDB1A044}
Replicas : {}

Name : OWAScratchPad{77DE8A95-2147-4E12-BFDF-89842519AEBC}
Replicas : {SRVEXC01\Second Storage Group\Public Folder Database}

Name : OWAScratchPad{E82898B9-7A93-46CB-B9AE-348F79C28225}
Replicas : {}

Name : SCHEDULE+ FREE BUSY
Replicas : {SRVEXC01\Second Storage Group\Public Folder Database}

Name : EX:/o=Mail NSNW/ou=Exchange Administrative Group (FYDIBOHF23SPDLT)
Replicas : {}

Name : schema-root
Replicas : {}

Name : Default
Replicas : {}

Name : microsoft
Replicas : {}

Name : exchangeV1
Replicas : {}

Name : StoreEvents{121353A0-2A10-4D28-8ED8-2DCCDDB1A044}
Replicas : {}

Name : globalevents
Replicas : {}

Name : internal
Replicas : {}

Name : StoreEvents{121353A0-2A10-4D28-8ED8-2DCCDDB1A044}
Replicas : {}

Name : globalevents
Replicas : {}

Name : internal
Replicas : {}

Name : StoreEvents{77DE8A95-2147-4E12-BFDF-89842519AEBC}
Replicas : {SRVEXC01\Second Storage Group\Public Folder Database}

Name : globalevents
Replicas : {SRVEXC01\Second Storage Group\Public Folder Database}

Name : internal
Replicas : {SRVEXC01\Second Storage Group\Public Folder Database}

Name : StoreEvents{E82898B9-7A93-46CB-B9AE-348F79C28225}
Replicas : {}

Name : globalevents
Replicas : {}

Name : internal
Replicas : {}
 
J

James-Luo

Name : SCHEDULE+ FREE BUSY

Replicas : {SRVEXC01\Second Storage Group\Public Folder Database}

Name : EX:/o=Mail NSNW/ou=Exchange Administrative Group (FYDIBOHF23SPDLT)

Replicas : {}

&ldquo;SCHEDULE+ FREE BUSY&rdquo; folder is a container instead of a public folder, you shouldn"t set any public folder database as replica on it

&ldquo;EX:/o=Mail NSNW/ou=Exchange Administrative Group (FYDIBOHF23SPDLT)&rdquo; folder is the one you should set public folder database as replica on

The current setting will cause the identical symptom that you are having right now

By the way, SRVEXC01 is running exchange 2007 SP3, right?

James Luo

 
F

Frederic_CH

japp 2007 SP 3 (any other version isn't supportet on a 2008R2 ;) )

Sorry, what would you like to do?
 
F

Frederic_CH

------------------------ Microsoft Exchange Error
------------------------ Action 'Update Content' could not be performed on object 'EX:/o=Mail NSNW/ou=Exchange Administrative Group (FYDIBOHF23SPDLT)'.

EX:/o=Mail NSNW/ou=Exchange Administrative Group (FYDIBOHF23SPDLT)
Failed
Error:
The server 'SRVMAIL01' specified does not hold a replica of public folder '\NON_IPM_SUBTREE\SCHEDULE+ FREE BUSY\EX:/o=Mail NSNW/ou=Exchange Administrative Group (FYDIBOHF23SPDLT)'. Synchronizing public folder content can only occur from a server which holds a replica of that public folder.
------------------------ OK
------------------------it seems to be the case, that the container has no replication.... i can initialize the pelication, but after when i say update contet i get the error above.

THX
 
J

James-Luo

&ldquo;The server 'SRVMAIL01' specified does not hold a replica of public folder '\NON_IPM_SUBTREE\SCHEDULE+ FREE BUSY\EX:/o=Mail NSNW/ou=Exchange Administrative Group (FYDIBOHF23SPDLT)'. Synchronizing public folder content can only occur from a server which holds a replica of that public folder&rdquo;

Please connect to the server that has the replica of this folder in the public folder management console when you try to update the content

Also, does the folder only have one public folder database as the replica? If so, you don"t have to run content update

Just make sure that the folder has one replica

James Luo

 
F

Frederic_CH

Unfortunately, both server say that they have no replica

how to rebuild the content
 
J

James-Luo

Quote: &ldquo;both server say that they have no replica&rdquo;

Don"t you have added the replica? Please run the cmdlet below:

Set-PublicFolder -Identity " \NON_IPM_SUBTREE\SCHEDULE+ FREE BUSY\EX:/o=Mail NSNW/ou=Exchange Administrative Group (FYDIBOHF23SPDLT)" -Replicas " SRVEXC01\Second Storage Group\Public Folder Database"

Quote: &ldquo;how to rebuild the content&rdquo;

Outlook client is responsible for rebuild the content. Please see the article below

Free Busy generation process

James Luo

 
Status
Not open for further replies.
Similar threads
Thread starter Title Forum Replies Date
B GAL and Free/busy Sharing between Exchange 2010 and Exchange 2007 Exchange Server Administration 1
R how to configure outlook 2007 clients to publish free busy info to public folder in exchange 2010 (s Exchange Server Administration 3
R Add Exchange Account to existing POP3 Outlook 2007 Profile Using Outlook 0
norbertlars Exchange 2007 - quota not shown in clients Exchange Server Administration 2
R Outlook 2007 - Shared Accounts and Resources without Exchange Server Using Outlook 0
Diane Poremsky Outlook 2016 & Exchange 2007: Not supported New Slipstick.com Articles 0
D Multiple Exchange Accounts in 2007 Using Outlook.com accounts in Outlook 1
B Old attachments do not open after Exchange 2007 edb recovery. Exchange Server Administration 3
TotallyConfused Godaddy Microsoft exchange 2007 stopped updating Exchange Server Administration 1
W Sync categories between Exchange and 2007 Exchange Server Administration 1
J Outlook 2013 - Exchange 2007 manage distribution group Exchange Server Administration 1
J IPAD Outlook OWA App - Help using Exchange 2007 Using Outlook 4
Jon Bakrley Outlook 2013 and Exchange 2007, Out of the office error message Using Outlook 8
W Moving Exchange 2007 to a different drive/partition? Exchange Server Administration 1
M connection to the microsoft exchange server has been lost. outlook 2007 Exchange Server Administration 0
R Ingest contact PST from exchange 2007 thru client's Outlook via PRF Exchange Server Administration 2
E "Current View" settings across multiple users on same Exchange 2007 account. Using Outlook 1
S Installing Exchange 2007 on Outlook 2007 with a previous POP3 account Using Outlook 1
B Promoting and demoting dns w/ exchange 2007 sp2 environment Exchange Server Administration 1
S Outllook 2007 stops connecting with Exchange after latest MS Updates Using Outlook 2
D Removing multiple Exchange 2007 servers on the same Domain and site Exchange Server Administration 1
A Identifiying who changed or updated an appointment in Exchange 2007 Exchange Server Administration 7
S Outlook 2007 Rules randomly stopping working (non-Exchange Server) Using Outlook 6
T Multiple Mailboxes not Synchronizing with Exchange 2007 Exchange Server Administration 0
M Outlook 2007 "cannot open your default email folders.microsoft exchange is not available" on XP is n Using Outlook 1
M Outlook Anywhere not working for Exchange Server 2007 Using Outlook 7
X Exchange 2007 Outlook Anywhere Clients unable to retrieve GAL Using Outlook 9
B Outlook 2007 New email notification works intermittently after adding Exchange 2010 Servers Exchange Server Administration 1
C Exchange 2007 Shell command to find users who are members of Recipient Administrator Exchange Server Administration 3
M Outlook 2010-Sync with Exchange server 2007 Using Outlook 2
S Exchange 2010 CAS/HT/Mailbox moved - best practice/steps for decommissioning 2007 Exchange Server Administration 3
J outlook 2011 for mac not connecting to exchange 2007, previous entourage does & i can ping the serve Using Outlook 1
J Suggested times does not work with Outlook 2010 in combination with Exchange 2007 SP2? Using Outlook 2
N Exchange 2007 SP1 + Outlook 2007/2010 - Autodiscover for Outlook Anywhere and Out of Office not working Using Outlook 1
M Outlook 2010 Connectivity with Exchange 2007 Using Outlook 5
M Fundamental CAS question for Exchange 2010 and 2007 Co-existence... Exchange Server Administration 7
M Outlook 2010 Connectivity with exchange server 2007 Using Outlook 1
M Exchange ActiveSync HTTP 500 Exchange CAS/HUB 2007 and Exchange 2003 BE & MBX CCR 2007 Using Outlook 1
A cannot connect outlook 2007 clients to exchange 2010 Exchange Server Administration 3
D How to push a second outlook 2007 'private' calendar on exchange 2007 to my mobile phone. Using Outlook 1
D User running outlook 2003 not able to connect to Exchange server 2007 Using Outlook 5
V Daylight savings times X Exchange 2007 pop3 Using Outlook 2
M Appointments with more than one day are not shown correctly at iPhone after Service Pack 3 for Exchange 2007 Using Outlook 2
S Can not find a mailbox - Exchange 2007 Exchange Server Administration 1
M Outlook Mail Format Options - Grayed out 2003 office/outlook in exchange 2007 mail organisation. Using Outlook 3
R Unable to use Public Folders on Exchange 2007 via OLK2007 Using Outlook 2
P Problems with shared Calendars in an Exchange 2007 and Outlook 2007 environment Using Outlook 1
M Is it possible to have a public calendar map on a exchange server 2007 and synchronize this map and the items with outlook 2011 for MAC public map bro Using Outlook 2
K Exchange 2007 user can't receive mails without going offline and then online again Using Outlook 8
J Oulook 2007 Vs. Exchange 2010...always asked about login validation... Exchange Server Administration 9

Similar threads

Top