• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Entourage not displaying all email

#1
I have some mac users on our network that are using Entourage 2008, we have

an Exchange 2007 server with rollup 7 installed running on server 2008. The

mac users have been noticing that some email messages (from different

sources) are not being displayed in entourage but if you look in OWA the

messages are there. Nothing unusual about the messages most of them just

have a PDF attached with a line of text in the subject and nothing in the

body of the email.

Now I've tried sending one particular email to another clients exchange

server and I receive that email fine on a macbook running entourage 2008.

I've also tried emptying the cache, creating a new profile on the mac,

created the entourage account on a new macbook and still the email doesn't

appear.

To me this seems like something is not right on the exchange 2007

server............but what.

Please if someone has any ideas of where to start I'd be grateful.

Chris
 
#2
Forgot to add that the emails appear in apple mail v3.5 fine.

"CL" wrote:


> I have some mac users on our network that are using Entourage 2008, we have
> an Exchange 2007 server with rollup 7 installed running on server 2008. The
> mac users have been noticing that some email messages (from different
> sources) are not being displayed in entourage but if you look in OWA the
> messages are there. Nothing unusual about the messages most of them just
> have a PDF attached with a line of text in the subject and nothing in the
> body of the email.

> Now I've tried sending one particular email to another clients exchange
> server and I receive that email fine on a macbook running entourage 2008.
> I've also tried emptying the cache, creating a new profile on the mac,
> created the entourage account on a new macbook and still the email doesn't
> appear.

> To me this seems like something is not right on the exchange 2007
> server............but what.
> Please if someone has any ideas of where to start I'd be grateful.

> Chris
 
#3
the following will fix the problem

Issue

Using Entourage for Mac (2004 or 2008) while connecting to an Exchange 2007

mailbox on a Windows 2008 Server, user cannot download any e-mail message

which has a plus sign in it's subject line, like 'Test + Mail'.

Cause

Entourage's request to download this e-mail message goes thru IIS 7 on

Windows 2008 Server, which is configured (by default) to deny 'double escape

sequences' in any HTTP request and thus it rejects the request with a

'404.11' error.

Resolution

As Entourage talks to 'Exchange' virtual directory (for mailbox access)

under 'Default Website' on IIS, thus you can use the following procedure to

allow the use of 'double escape sequence' only at that level to address this

issue. This will minimize the risk you will be taking to enable the usage of

double escape sequence. Enabling the use of 'double escape sequence' does

carry some risk, please go thru the links below under 'More Info' section to

get yourself educated on the issue & involved risks before you work on the

steps below.

Quick & Easy Way

You will need to run this command on all of your Exchange 2007 CAS and

Mailbox Servers as IIS is installed on them by default.

Bring up a Windows 'Command Prompt', type the following command and hit

'Enter' on keyboard, that's it, you are done!

%windir%\system32\inetsrv\appcmd set config "http://localhost/Exchange"

-section:system.webServer/security/requestfiltering -allowDoubleEscaping:true

/commit:apphost

You will see the following response after running the above command in the

same window.

Applied configuration changes to section

"system.webServer/security/requestFiltering" for

"MACHINE/WEBROOT/APPHOST/Default Web Site/Exchange" at configuration commit

path "MACHINE/WEBROOT/APPHOST"

After running this command, you don't need to restart any services on

server, just run the command and ask your Entourage users to see if the issue

has been resolved for them, at the most you can ask them to re-launch

Entourage.

"CL" wrote:


> Forgot to add that the emails appear in apple mail v3.5 fine.

> "CL" wrote:
>
> > I have some mac users on our network that are using Entourage 2008, we have
> > an Exchange 2007 server with rollup 7 installed running on server 2008. The
> > mac users have been noticing that some email messages (from different
> > sources) are not being displayed in entourage but if you look in OWA the
> > messages are there. Nothing unusual about the messages most of them just
> > have a PDF attached with a line of text in the subject and nothing in the
> > body of the email.
> > Now I've tried sending one particular email to another clients exchange
> > server and I receive that email fine on a macbook running entourage 2008.
> > I've also tried emptying the cache, creating a new profile on the mac,
> > created the entourage account on a new macbook and still the email doesn't
> > appear.
> > To me this seems like something is not right on the exchange 2007
> > server............but what.
> > Please if someone has any ideas of where to start I'd be grateful.
> > Chris
 

Similar threads